Σίδνεϊ: Δημόσια συγνώμη θα ζητήσει ο Πάπας Βενέδικτος

Image
Άφιξη του Πάπα στο Σίδνεϊ
Στην Αυστραλία βρίσκεται από χθες ο Πάπας Βενέδικτος XVI, ο οποίος την επισκέπτεται για πρώτη φόρα μετά την εκλογή του, ως Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας.

 

Ο Πάπας Βενέδικτος σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει δημόσια συγνώμη, όσον αφορά την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας στην Αυστραλία.

 

Επίσης ο Πάπας στην εννιαήμερη περιοδεία του, η οποία θα ξεκινήσει από την πέμπτη, θα παραστεί σε Διεθνές φεστιβάλ της νεολαίας της Καθολικής Εκκλησίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε ένα υπαίθριο ιππόδρομο του Σίδνεϊ.

 

Να αναφερθεί ακόμη πως ο Πάπας Βενέδικτος κατά την διάρκεια του πολύωρου ταξιδιού (20ώρες) από την Ρώμη στην Αυστραλία, μίλησε σε δημοσιογράφους και εκεί αναφέρθηκε εκτενέστερα στο θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης.

 

Τόνισε πως «θα κάνω ότι μπορώ ώστε να μην ξανασυμβούν τέτοια δυσάρεστα περιστατικά, αλλά και να γίνει η αποκατάσταση των κακοποιημένων σεξουαλικώς θυμάτων, όπως έκανα και κατά την περιοδεία μου στις Ηνωμένες Πολιτείες».

 

Ακόμη ο Πάπας δήλωσε πως «Είναι βασικό για την Εκκλησία να μπορεί να αποτρέπει, να βοηθά και να έρχεται αντιμέτωπη με τις ενοχές της».

 

Πάντως, παρόλο την δημόσια συγνώμη που αναμένεται να ζητήσει ο Πάπας Βενέδικτος, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, για τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, από καθολικούς ιερείς.
Εμφανίσεις: 19594
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!