Στο αρχείο η υπόθεση του Μεσσηνίας Χρυσόστομου

ImageΣύμφωνα με πληροφορίες στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση των καταγγελιών του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, διότι από την εισαγγελική έρευνα δεν προέκυψαν επαρκή επιβαρυντικά

στοιχεία, ώστε να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

 

Η υπόθεση των καταγγελιών αφορούσε πιέσεις και εκβιασμούς που υποστήριζε ότι δεχόταν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, κατά την περίοδο των Αρχιεπισκοπικών εκλογών.

 

Πάντως σύμφωνα με το άρθρο 43 παράγραφο 2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 5 του ν. 3160/2003:

 

«Αν η μήνυση ή η αναφορά δεν στηρίζεται στο νόμο ή είναι προφανώς αβάσιμη στην ουσία της ή ανεπίδεκτη δικαστικής εκτίμησης, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών την αρχειοθετεί και υποβάλλει αντίγραφο στον εισαγγελέα Εφετών, αναφέροντας τους λόγους που τον οδήγησαν να μην κινήσει την ποινική δίωξη.

 

Στις ίδιες ενέργειες προβαίνει και αν μετά την ενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ή τις ανακριτικές πράξεις που έγιναν κατά το άρθρο 243 παρ. 2 ή την Ένορκη Διοικητική Εξέταση κρίνει αιτιολογημένα ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να κινηθεί η ποινική δίωξη».

 

Επίσης να υπενθυμίζουμε την επιστολή που είχε αποστείλει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με αφορμή δημοσιεύματα της τοπικής εφημερίδας «Σημαία»:

 

«Εξ αφορμής των σημερινών δημοσιευμάτων στην τοπική εφημερίδα "Σημαία" αλλά και επωνύμων και ανωνύμων εκβιασμών και λασπολογίας, τα οποία δέχομαι από μέρους υποστηρικτών της υποψηφιότητας του Σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και επειδή θεωρώ ότι ο τρόπος αυτός μεθόδευσης εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου είναι εκκλησιαστικώς ανήθικος και κοινωνικώς ανοίκειος, εκφράζω τη βαθειά μου λύπη και απαντώ προς όλους αυτούς ότι δεν θα υποστηρίξω πλέον την υποψηφιότητα του Σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, επιφυλασσόμενος συγχρόνως δια την άσκησιν οποιουδήποτε ενδίκου μέσου, προκειμένου να διαφυλάξω την αξιοπρέπειάν μου και την υστεροφημίαν μου».

 

Τέλος πληροφορίες λένε πως ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, δεν επιθυμεί να δοθεί περαιτέρω συνέχεια κι έκταση στο θέμα, όπως άλλωστε είχε υποστηρίξει και κατά την προανάκριση που διεξήγαγε η Εισαγγελία Καλαμάτας.
Εμφανίσεις: 21882
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!