Αναλυτικό πρόγραμμα ενθρονίσεως Μητρ.Παροναξίας

Image
Φώτο: (Χρήστος Μπόνης)
Αναλυτικό πρόγραμμα της ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτη κ. Καλλινίκου σε Νάξο, Πάρο και Αντίπαρο. Αναλυτικά το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

«Με πολύ χαρά και συγκίνηση σας αναγγέλλουμε την ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχη μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου, η οποία θα λάβει χώρα το Σάββατο 12 Ιουλίου 2008 στην Νάξο, την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

 

Ο Σεβασμιώτατος νέος Ποιμενάρχης μας θα αφιχθεί στο λιμένα της Νάξου το πρωί του Σαββάτου και ώρα 11.30΄ με το ταχύπλοον Ε/Γ Ο/Γ HIGHSPEED 3 συνοδευόμενος από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ, μελών της σεπτής Ιεραρχίας και πλήθους κληρικών και λαϊκών.

 

Στις 10.40΄ και κατά την διέλευση του πλοίο από το λιμάνι της Πάρου, θα επιβιβασθούν σε αυτό και οι κληρικοί της Πάρου και της Αντιπάρου, οι οποίοι θα συνοδεύσουν τον νέο Μητροπολίτη μέχρι τη Νάξο για να παραστούν στην επίσημη ενθρόνιση αυτού.

 

Το πλοίο θα προϋπαντήσουν και θα το συνοδεύσουν με τα πλοιάρια τους τα μέλη του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Νάξου στο λιμένα.

 

Άπαντες με επί κεφαλής τους άρχοντες του Νομού θα υποδεχθούμε το νέο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο στο λιμένα, και εν συνεχεία οι Ιερείς τιμητικά θα περιστοιχίσουν αυτόν και θα κατευθυνθούν πεζή σε δύο σειρές εκατέρωθεν, προς τον χώρο, πρό του Ιερού Ναού Πρωτοθρόνου Παντανάσσης της Χώρας Νάξου.

 

Εκεί ο νέος Μητροπολίτης θα ενδυθεί με τον Ιερό Μανδύα και θα λάβει την ποιμαντορική ράβδο από τον Τοποτηρητή, οι δε Ιερείς θα ίστανται ενδεδυμένοι κατά τάξη και σύμφωνα με τα πρεσβεία ιεροσύνης εκατέρωθεν του νέου Μητροπολίτου σε δύο σειρές.

 

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν πεζή στην μαρμάρινη εξέδρα του Δήμου στο κέντρο της παραλίας, όπου θα τον αναμένουν ο Αρχιεπίσκοπος και οι επίσημοι.

 

Εκεί ο κ. Δήμαρχος της Νάξου θα προσφωνήσει το νέο Μητροπολίτη και μετά την αντιφώνηση του Σεβασμιωτάτου θα κατευθυνθούν και πάλι πεζή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, όπου θα τελεσθεί η Ακολουθία της ενθρονίσεως του νέου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ.Καλλινίκου.

 

Σύμφωνα με παλαιό έθιμο η Ακολουθία ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτου θα τελεσθεί και στην Πάρο το Σάββατο 19

Ιουλίου 2008 και ώρα 10.30΄π.μ. στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής κατά την προαναφερθείσα τάξη.

 

Παρόμοια τελετή θα επαναληφθεί και στην Αντίπαρο την Κυριακή 20 Ιουλίου 2008 στις 19.30.

 

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι την Κυριακή 13 Ιουλίου 2008 Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας θα προεξάρχει στην πρώτη εν Νάξω Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Χώρας Νάξου στις 07:00 π.μ. έως 10:30 π.μ.
Εμφανίσεις: 46733
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!