Δημήτριος: "Η Ομογένεια είναι στο πλευρό της Ελλάδας"

ImageΜε την Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε σήμερα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, στο γραφείο της στο Υπουργείο Εξωτερικών.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος μετά την συνάντηση, αφού δήλωσε πως είχε «μια γόνιμη και δημιουργική συνεργασία» με την Υπουργό Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη τόνισε:

 

"Η ομογένεια της Αμερικής είναι πάντοτε στο πλευρό της Ελλάδας και σε πλήρη δράση και εγρήγορση, προκειμένου να συμβάλει στα εθνικά μας θέματα, καθώς και σε θέματα παιδείας και πολιτισμού".

 

Ερωτηθείς όμως ο κ. Δημήτριος στο πως μπορεί να βοηθήσει, η Ομογένεια της Αμερικής στα Εθνικά μας θέματα δήλωσε:

 

"Η ομογένεια δεν αποφασίζει αυτή τη στιγμή να βοηθήσει» συνεχίζοντας «θεωρεί μέρος του έργου και της ζωής της τη συμπαράσταση και τη σχέση της με τη μητροπολιτική Ελλάδα. Είναι ένα συνεχές γίγνεσθαι. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι αλλάζουν οι μορφές δράσης ανάλογα με τις ανάγκες".

 

Επίσης ο κ. Δημήτριος τόνισε: «Τα εθνικά θέματα, τα θέματα προβολής της Ορθοδοξίας, τα θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου απαιτούν και τη δική μας συμβολή. Εμείς είμαστε πάντα σε εγρήγορση και δράση γι αυτά τα θέματα».

 

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, αναφέρθηκε, στην σημερινή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο, από την παιδική χορωδία της Αρχιεπισκοπής της Αμερικής, της Νέας Υόρκης, όπου θα δώσει συναυλία υπέρ των σκοπών του ιδρύματος "Ελπίδα".

 

"Ήρθαν 50 παιδιά από τη Νέα Υόρκη, 14-15 χρόνων, αμέσως μόλις τέλειωσαν τα μαθήματά τους, όχι για να κάνουν τουρισμό, αλλά για προσφορά, και τα έξοδα της μετακίνησής τους καλύπτονται από ομογενείς της Αμερικής, ώστε ό,τι συγκεντρωθεί, να πάει καθαρό στα παιδιά της "Ελπίδας" έκλεισε ο κ. Δημήτριος.
Εμφανίσεις: 62240
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!