Σόφια: Θαυματουργικές εικόνες προς προσκύνηση

Image
Καθεδρικός Ναός
Τρείς θαυματουργικές εικόνες της Παναγίας από τα Βουλγαρικά μοναστήρια Bachkovo, Trojan και Rila, βρίσκονται

από την Πέμπτη το απόγευμα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι στην Σόφια της Βουλγαρίας.

 

Οι εικόνες έφθασαν στον Καθεδρικό Ναό με ειδικά θωρακισμένα αυτοκίνητα, και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

 

Κατά την άφιξη των ιερών εικόνων στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Μάξιμος τέλεσε παράκληση υπέρ υγείας και ευημερίας των νέων, αλλά και για την ταχεία ανάρρωση αρρώστων παιδιών.

 

Η ειδική παράκληση ήταν μια πρωτοβουλία ραδιοφωνικών, τηλεοπτικών αλλά και ημερησίων εφημερίδων, αλλά και της Ιεράς Συνόδου, η οποία ήταν για την νεολαία της Βουλγαρίας με το μήνυμα «Όχι στα Ναρκωτικά, Όχι στο Αλκοόλ, Όχι στην βία».

 

Να αναφερθεί πως περισσότεροι από 1.000 άτομα βρέθηκαν μπροστά στην λάρνακα του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι, αλλά και όλοι οι Μητροπολίτες της Ιεράς Συνόδου, όπου υποδέχθηκαν τις ιερές εικόνες με ιδιαίτερες τιμές.

 

Επίσης παρών ήταν και οι Υπουργοί, Emiliya Maslarova, Daniel Vulchev, Nikolay Vasilev, Meglena Plugchieva, Meglena Tacheva, αλλά και ο Petar Mutafchiev.

 

Οι ιερές εικόνες τις Παναγίας παρέμειναν 4 μέρες στην Σόφια, και παραμείναν μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα στον ιερό Καθεδρικό Ναό, αλλά και η Λάρνακα του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι ήταν ανοιχτή, προς προσκύνηση των πιστών.

 

Επίσης την ιερή λάρνακα του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι, επισκέφθηκε και αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, του Πατριαρχείου Μόσχας.

 

Τέλος η Ρωσική αντιπροσωπεία θα παραμείνει στην Βουλγαρία ως και τις 11 Ιουλίου, με αφορμή το έτος Ρωσίας στην Βουλγαρία, αλλά και για την 130η επέτειο του Ρωσο – Τουρκικού απελευθερωτικού πολέμου.
Εμφανίσεις: 31830
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!