Το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής στον Δημήτριο

ImageΟ Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας συναντήθηκε το πρωί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, ο οποίος τον επισκέφθηκε συνοδευόμενος από συνεργάτες του και τον ομογενή επιχειρηματία,

ευεργέτη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, κ. Μιχάλη Τζαχάρη.

 

Στη συνάντηση παρευρέθησαν, επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Νεράντζης και ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, Βουλευτής κ. Αριστοτέλης Παυλίδης.

 

Υποδεχόμενος τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε τα ακόλουθα:

 

Δ. Σιούφας: Σεβασμιώτατε, με ιδιαίτερη τιμή σας καλωσορίζουμε στη Βουλή των Ελλήνων αισθανόμενοι υπερήφανοι για το σπουδαίο ποιμαντικό, κοινωνικό αλλά και εθνικό έργο που επιτελείτε από τη θέση σας ως Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

 

Η Βουλή των Ελλήνων, ο ίδιος προσωπικώς, ο Αντιπρόεδρος κ. Νεράντζης, ο πρώην Υπουργός, Βουλευτής Δωδεκανήσου, αλλά και Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, κ. Παυλίδης, που είναι μαζί μας, σας υποδεχόμαστε με αισθήματα τιμής και χαράς.

 

Ξέρουμε πόσα έχετε προσφέρει και άοκνα συνεχίζετε να προσφέρετε στην Ομογένεια, τη μαχόμενη Ομογένεια αναγνωρίζουμε τη μεγάλη συμβολή σας σε θέματα παιδείας και πολιτισμού, τιμούμε αυτό το έργο και το στηρίζουμε με όλη μας την καρδιά. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Βουλή των Ελλήνων είναι διαρκώς δίπλα σας.

 

Για όλη αυτή τη σημαντική για την Ορθοδοξία δράση σας, το έργο σας και τη συμβολή σας στα θέματα της Ομογένειας, της ελληνικής παιδείας και του πολιτισμού, θα μου επιτρέψετε, Σεβασμιώτατε, να σας απονείμω, εκ μέρους της Εθνικής Αντιπροσωπείας, όλων των Βουλευτών και των πτερύγων της Βουλής, το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής, το οποίο φέρει απεικόνιση της κεφαλής του Περικλέους, του θεμελιωτή της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, του κορυφαίου πολιτικού θεσμού που η Ελλάδα έχει δώσει σε ολόκληρο τον κόσμο, για να μπορούν να κυβερνώνται οι πολιτείες, οι χώρες και οι λαοί, ένα πολίτευμα που πραγματικά απηχεί τις λαϊκές θελήσεις.

 

Στην αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος ανέφερε:

 

Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος: Ευχαριστώ, κ. Πρόεδρε, για τη μεγάλη τιμή. Οι συνεργάτες μου κι εγώ με μεγάλο σεβασμό βρισκόμαστε σε αυτόν το χώρο που είναι ένα ιερό τέμενος του Έθνους. Το Έθνος έχει την Εκκλησία και την Ορθοδοξία, όπως και τη Βουλή των Ελλήνων που αποτελεί θεματοφύλακα των πολιτικών και πολιτισμικών θεσμών.

 

Είναι, λοιπόν, ιερός χώρος όπου τελεσιουργείται ένα μεγάλο έργο στηρίξεως αυτού του Έθνους και δημιουργίας του σύγχρονου Ελληνικού κράτους, το οποίο αποτελεί εν πολλοίς υπόδειγμα και στα Βαλκάνια πρωτοπορεί, για το οποίο είμαστε τόσο υπερήφανοι.

 

Προσωπικά σάς είμαι υπόχρεος, γιατί και στην πρόσφατη επίσκεψή σας στις ΗΠΑ επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Βουλευτών για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, μας δώσατε μια παρουσία έντονη, γεμάτη ζωντάνια και Ελλάδα, με τον καλύτερο τρόπο, τόσο εσείς ως Πρόεδρος όσο και οι εξοχότατοι Βουλευτές που ήταν μαζί σας.

 

Χαίρομαι γιατί βρίσκονται σήμερα εδώ ο Αντιπρόεδρος και ο Υπουργός που είναι παλαιοί, καλοί φίλοι. Έχουμε βρεθεί κατ’ επανάληψη στο χώρο αυτόν και με τους προκατόχους σας διατηρώντας πάντοτε άριστες εντυπώσεις από τη συμβολή του Κοινοβουλίου και σε κρίσιμες στιγμές όπως της 11ης Σεπτεμβρίου, όπου η Ελληνική Βουλή, εκτός των άλλων, ήταν και οικονομικός αρωγός.

 

Είναι λοιπόν ιδιαίτερη η συγκίνηση που αισθανόμαστε, έχει δε σημασία ότι βρίσκεται μαζί μου σήμερα ο κ. Τζαχάρης, ο οποίος είναι εκ των μεγάλων παραγόντων προβολής του Ελληνισμού στις ΗΠΑ, με τεράστιο έργο στο Μουσείο της Νέας Υόρκης, αλλά και πρωτεργάτης ενός οργανισμού στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής με την ονομασία «Πίστης Ταμείο για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία».

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι είμαστε στη Βουλή των Ελλήνων μαζί με έναν από τους πρωτεργάτες του μεγάλου αυτού έργου που προβάλλει τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

 

Την Ορθοδοξία μεν ως φορέα της απολύτου αληθείας σ’ έναν κόσμο που σχετικοποιεί τα πάντα, αλλά ταυτοχρόνως και τα ιδεώδη του Ελληνισμού, με το μεγάλο πολιτισμό που αποτελεί τη βάση της δημοκρατίας.

 

Είμαστε τόσο υπερήφανοι όταν μπορούμε στα αμερικανικά περιβάλλοντα να λέμε ότι είμαστε πηγή και καταγωγή ό,τι ευγενούς, ωραίου και μεγάλου έχει ο σύγχρονος κόσμος παρά τα προβλήματά του και πολύτιμου ακριβώς γι’ αυτά τα προβλήματα. Και πάλι θερμότατες ευχαριστίες και προσωπικώς για τη μεγάλη τιμή του Χρυσού Μεταλλίου της Βουλής των Ελλήνων.

 

Δ. Σιούφας: Είμαστε περήφανοι για το έργο της Αρχιεπισκοπής, όπως και για ολόκληρη την Ομογένεια. Η μαχόμενη Ομογένεια είναι ισχυρός βραχίονας της Ελλάδας όπου γης.
Εμφανίσεις: 58781
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!