Στην Μονή της Αγίας Ειρήνης Αστόρια ο Μυτιλήνης

ImageΜε κωδωνοκρουσίες και φιλόφρονες προσφωνήσεις, υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Τυάνων κ. Παϊσιος και ο Επίσκοπος Απαμείας κ. Βικέντιος,

ηγούμενος και αναπληρωτής ηγούμενος αντίστοιχα της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστόριας, τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο, ο οποίος επισκέφθηκε τη Μονή και ασπάσθηκε το ιερό εικόνισμα της Οσίας Ειρήνης.

 

Τον Μητροπολίτη κ. Ιάκωβο συνόδευαν οι εκ Βοστώνης γνώριμοι και φίλοι του, Ανδρέας Καρπούζης, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας «KCR» εγκατάστασης μηχανημάτων κλιματισμού και θέρμανσης και Γεώργιος Ιακώβου, συνταξιούχος και επί πολλά έτη τεχνικός της εταιρείας «Polaroid».

 

Ο Επίσκοπος κ. Βικέντιος έκανε ευχαριστήρια δέηση για την παρουσία του Μητροπολίτη Μυτιλήνης, εκ των κορυφαίων ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ ψάλθηκε και ο πολυχρονισμός του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου λόγω της συγκυρίας

των ονομαστηρίων του.

 

Υποδεχόμενος ο Μητροπολίτης κ. Παϊσιος, τον Μητροπολίτη κ. Ιάκωβο, είπε: «Σας ευχαριστούμε Σεβασμιώτατε για την επίσκεψή σας στην Ιερά μας Μονή» και συμπλήρωσε, ότι «η καρδιά του Αγίου Μυτιλήνης γίνεται πολλές φορές πλατύτατο σαλόνι να μας φιλοξενήσει, να μας αναπαύσει, να μας παρηγορήσει, να μας ενισχύσει και να μας υποδείξει τα σωτηριώδη και πρακτέα, αυτά τα οποία μπορούν να καταξιώσουν και ημάς».

 

Ο Μητροπολίτης Παϊσιος επέδωσε στον Μητροπολίτη Ιάκωβο μία εικόνα της Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου, ενώ στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης Ιάκωβος είπε, ότι «νομίζω ότι η αγάπη σας είναι τόσο μεγάλη που όλα τα βλέπει τόσο ωραία» και συμπλήρωσε πως «απλώς θέλω να πω ότι είναι όντως μεγάλη η χαρά και η συγκίνησή μου που βρέθηκα εδώ στο Μοναστήρι, στην καρδιά της Νέας Υόρκης, στην καρδιά του Ελληνισμού και βεβαίως να επαναλάβω ότι η Μυτιλήνη σάς περιμένει πάντοτε με ανοικτές τις αγκάλες της».

 

Ο Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος υπογράμμισε ότι «το ποιμαντικό και κοινωνικό σας έργο είναι γνωστό παντού, και φυσικά και εδώ στην Αμερική και συγκινούμαστε που βρίσκεστε εν τω μέσω ημών διότι είστε ο άνθρωπος της χαράς, της ειρήνης, της φιλανθρωπίας, ο άνθρωπος που αγαπά τον γέροντα και τον περιθάλπει».

 

Μιλώντας στον «Ε.Κ.» ο Επίσκοπος Βικέντιος, του οποίου η μητέρα καταγόταν από τη Μυτιλήνη, τόνισε πως «αξιώθηκα να πάω στη Μυτιλήνη πριν δύο χρόνια που δεν είχα πάει ποτέ και με φιλοξένησε ο Άγιος Μυτιλήνης».

 

Πρόσθεσε δε, πως «θαύμασα πραγματικά το αγιοτόκο νησί της Λέσβου, τα ιερά προσκυνήματά του, τον Ταξιάρχη του Μανταμάδου, τους νεοφανείς και θαυματουργούς Αγίους της Θερμής, Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη, την Παναγία της Αγιάσου».

 

Ο Μητροπολίτης Τυάνων τόνισε πως «η Παναγία της Αγιάσου μας καθήλωσε, μείναμε όλοι μας ενεοί», συμπληρώνοντας πως «ο όλος χώρος είναι τόσο προσφιλής».

 

Στη συνέχεια, οι ιεράρχες της Χρυσοβαλάντου παρέθεσαν δεξίωση προς τιμήν του Μητροπολίτη Ιακώβου και της συνοδείας του, στη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν γνώμες για θέματα της Ελλάδος και ιδιαίτερα της νήσου Λέσβου με κορυφαία εκείνα τα οποία απασχολούν έντονα τον Μητροπολίτη Ιάκωβο, ανάμεσα στα οποία είναι της γήρανσης του πληθυσμού, της υπογεννητικότητας, της φροντίδας ανθρώπων προχωρημένης ηλικίας και της ανεργίας ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους ανθρώπους.
Εμφανίσεις: 54446
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!