Η Θεσσαλονίκη τιμά τον μακαριστό Χριστόδουλο

ImageΣε μια μεγάλη εκδήλωση την Τετάρτη 18 Ιουνίου θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη το νέο βιβλίο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο με τίτλο:

«Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, παρακαταθήκη λόγων». Στην οργάνωσή της,  συμμετέχουν όλοι οι φορείς της πόλης (Νομαρχία, Δήμος και Ιερά Μητρόπολη) ενώ μεταξύ των ομιλητών θα είναι  ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στις 18.30, στον Ιερό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου ενώ Βυζαντινή χορωδία θα ψάλλει ύμνους πριν την παρουσίαση.

 

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδης, ο δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου κ. Δ. Ριζούλης.

 

Η συνδιοργάνωση της εκδήλωσης από όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης αποτελεί μοναδικό γεγονός αφού σχεδόν ποτέ δεν έχει γίνει κάτι παρόμοιο τα τελευταία χρόνια.

 

Το βιβλίο, που προλογίζει ο υπουργός Παιδείας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης,  περιλαμβάνει τις 22 ιστορικότερες ομιλίες του μακαριστού Αρχιεπισκόπου και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

 

Έχει ήδη παρουσιαστεί στην Αθήνα και την Πάτρα με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή των πιστών. Την έκδοση έχουν ευλογήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος ενώ συγχαρητήριες επιστολές έχουν αποστείλει 22 Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.

 

Μετά το καλοκαίρι αναμένεται να πραγματοποιηθούν παρόμοιες εκδηλώσεις και σε  άλλες πόλεις. Το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις «Ελληνικές εκδόσεις». 
Εμφανίσεις: 23219
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!