Ανακάλυψαν την πρώτη χριστιανική εκκλησία

ImageΤην πρώτη χριστιανική εκκλησία που υπήρξε στον κόσμο πιστεύεται ότι ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Ιορδανία, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Τάϊμς της Ιορδανίας".

 

"Ανακαλύψαμε την, όπως πιστεύεται, πρώτη εκκλησία στον κόσμο, η οποία χρονολογείται από το 33 μ.Χ. ως το 70 μ.Χ." στο Ριχάμπ, 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αμάν, δήλωσε στην εφημερίδα ο Αμπντούλ Καντέρ Χάσαν, επικεφαλής του Κέντρου Αρχαιολογικών Μελετών του Ριχάμπ.

 

Η ανακάλυψη της εκκλησίας αυτής κάτω από την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Ριχάμπ είναι "καταπληκτική, καθώς έχουμε στοιχεία που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι αυτή αποτέλεσε το καταφύγιο των πρώτων Χριστιανών, των 70 μαθητών του Ιησού Χριστού", πρόσθεσε.

 

Οι πρώτοι Χριστιανοί, οι οποίοι απεικονίζονται στο μωσαϊκό στο πάτωμα της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, πιστεύεται ότι έφυγαν από την Ιερουσαλήμ κατά το διωγμό των Χριστιανών και πήγαν στο βόρειο τμήμα της Ιορδανίας, ιδιαίτερα στο Ριχάμπ, εξήγησε.

 

Επικαλούμενος ιστορικές πηγές, ο Χάσαν πρόσθεσε ότι οι 70 μαθητές του Χριστού ζούσαν και ασκούσαν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα μυστικά σε αυτήν την υπόγεια εκκλησία.

 

"Πιστεύουμε ότι δεν εγκατέλειψαν τη σπηλιά και ότι έζησαν εκεί έως ότου οι ρωμαίοι ηγεμόνες δέχτηκαν τη χριστιανική θρησκεία", πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι "τότε χτίστηκε η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου".

 

"Ορόσημο για τους Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο" είναι η ανακάλυψη της εκκλησίας αυτής, δηλώνει ο Αρχιερατικός Επίτροπος στο Αμάν, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος στην εφημερίδα "Ταϊμς της Ιορδανίας".

 

Επίσης ο π. Νεκτάριος πρόσθεσε "Η μόνη παρόμοια σε σχήμα και σκοπό σπηλιά στον κόσμο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα".

 

Ακόμα ο εμπειρογνώμων τόνισε πως: « Υπάρχει ένα βαθύ τούνελ πως απ΄ ότι φαίνεται απο εκεί υπήρχε προέλευση νερού».

 

Τέλος μέχρι στιγμής στην Ριχάμπ έχουν ανακαλυφθεί 30 εκκλησίες, επίσης πιστευούν πως από εκεί πέρασε ο Ιησούς Χριστός, αλλά και η Παναγία.
Εμφανίσεις: 31906
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!