Θεσσαλονίκης Άνθιμος: "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ"

ImageΆμεση ήταν η αντίδραση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου, σχετικά με τα χθεσινά αλυτρωτικά μηνύματα του Αρχιεπίσκοπου Στέφανου της Αυτοαποκαλούμενης «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».

 

 

Συγκεκριμένα ο λεγόμενος Αρχιεπίσκοπος των Σκοπίων κατά την διάρκεια μνημόσυνου για τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, παρουσία του Σκοπιανού πρωθυπουργού Νικολά Γκρουέφσκι έκανε λόγο για «καταπίεση των Μακεδόνων» θέτοντας ακόμη θέμα και για την Θεσσαλονίκη:

 

«Δεν μας αφήνουν να μιλήσουμε την γλώσσα μας στη Μακεδονία, ούτε στη Θεσσαλονίκη. Θέλουν να μην έχουν οι Μακεδόνες εθνική ταυτότητα», ισχυρίστηκε ο λεγόμενος Αρχιεπίσκοπος των Σκοπίων.

 

 Ακόμη Σκοπιανά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο Αρχιεπίσκοπος Στέφανος στο κήρυγμα του ανέφερε: «Άγιε Κύριλλε, σήμερα, στη δική σου και τη δική μας Θεσσαλονίκη όλα όσα έκανες είναι πέτρινα.

 

Σήμερα, στη γενέτειρά σου πόλη έχουν γίνει όλα στάχτη και σκόνη και δεν έμεινε ούτε γράμμα από τη γλώσσα τη δική σου και τη δική μας.

 

Στην περιοχή όπου τότε όλοι μιλούσαν όπως εσύ και όπως εμείς, σήμερα απαγορεύεται όχι μόνο να ομιλείται αυτή η γλώσσα αλλά και να υπάρχει. Δυστυχώς, εκεί διώκεται και εκτοπίζεται οτιδήποτε είναι μακεδονικό ενώ αμφισβητείται και το όνομα της χώρας και το όνομα της Εκκλησίας και η ίδια η αλήθεια».

 

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος για μια ακόμη φορά υπερασπιζόμενος την πατρίδα αλλά και την ιστορία της, απάντησε στον λεγόμενο Αρχιεπίσκοπο των Σκοπίων με την φράση του Λεωνίδα «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ».

 

Συγκεκριμένα ο κ. Άνθιμος μόλις πληροφορήθηκε για τα αλυτρωτικά μηνύματα του λεγόμενου Αρχιεπισκόπου, είπε χαρακτηριστικά:

 

«Εγώ αν ήμουν μπροστά του, ήμουν απέναντι του και τον άκουγα θα του έλεγα τις απλές δύο λέξεις των αρχαίων Σπαρτιατών του Λεωνίδα : «Μολών Λαβέ», άμα μπορείς, παρ’τα».

 

Τέλος να αναφερθεί πως ο κ. Άνθιμος κατά το χθεσινό του κήρυγμα τόνισε ακόμη: «Δεν θα δεχτούμε ποτέ το όνομα Μακεδονία να πάει στη γειτονική χώρα, το οποίο έχει κλέψει και έχει σφετεριστεί».

Εμφανίσεις: 39434
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!