Συνάντηση Ελασσόνος με σύζυγους περιφερειαρχών

ImageΤην ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το μοναστηριακό πλούτο της επαρχίας Ελασσόνας είχαν οι σύζυγοι των περιφερειαρχών

τη χώρας, με αφορμή την παρουσία τους στην 22η Σύνοδο, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

 

Οι κυρίες έφθασαν στις 10.30 το πρωί στην Ελασσόνα και κατευθύνθηκαν στην Ιερά Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας, όπου τις υποδέχθηκαν με θέρμη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Βασίλειος και η έπαρχος Ελασσόνας κ. Μαρία Μαμάρα.

 

Ακολούθησε, από τον κ. Βασίλειο, ξενάγηση στο εσωτερικό της ιστορικής Μονής, και επίσκεψη στο παρακείμενο εκκλησιαστικό Μουσείο, που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

 

Ο κ. Βασίλειος αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ολυμπιώτισσας και στις συντονισμένες προσπάθειες της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας για την αναστήλωση, ανάδειξη και προβολή των εκκλησιαστικών μνημείων της περιοχής, που προσελκύουν εκατοντάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

 

«Είναι ευτύχημα που περιφερειάρχης Θεσσαλίας είναι ο κ. Φώτιος Γκούπας, ο οποίος είναι θερμός συμπαραστάτης των δράσεων της Ι.Μ. Ελασσόνας και τείνει ευήκοον ους, συνδράμοντας σε κάθε προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας…», τόνισε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Ελασσόνας, μη παραλείποντας να τον ευχαριστήσει δημόσια για μια ακόμη φορά.

 

Ακολούθησε ανάλογη επίσκεψη και ξενάγηση στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου, καθώς και στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κανάλλων Καρυάς.

 

Ο Μητροπολίτης κ. Βασίλειος, σε ανάμνηση της επίσκεψης στις Μονές της επαρχίας Ελασσόνας, χάρισε από ένα βιβλίο – οδηγό για την Ιερά Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας, ενώ η έπαρχος κ. Μαρία Μαμάρα δώρισε από ένα συλλεκτικό πορσελάνινο πιάτο, όπου είναι αποτυπωμένο το Μοναστήρι της Ελασσόνας.

 

Οι σύζυγοι των περιφερειαρχών της χώρας, πάντως, έδειχναν εντυπωσιασμένες και δεν έκρυψαν το θαυμασμό τους για τα Μοναστήρια που γνώρισαν από κοντά, στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας.  
Εμφανίσεις: 24805
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!