Τροχιοδεικτικές βολές προς τον Αρχιεπίσκοπο

ImageΈντονα προβληματισμένος φέρεται ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος από τη δριμεία παρασκηνιακή κριτική που έχει δεχθεί τους πρώτους τέσσερις μήνες της αρχιεπισκοπίας του.

 

«Από την πρώτη στιγμή περιορισμένος αριθμός εκκλησιαστικών παραγόντων που αντιτάχθηκαν στην εκλογή του άρχισαν να τον κατηγορούν πως θα κάνει διώξεις», σημειώνουν συνεργάτες του και προσθέτουν:

 

«Όταν διαπίστωσαν πως δεν προέβη σε τέτοιες ενέργειες διοχέτευσαν πως πάσχει από καρκίνο και ετοιμάζεται να μεταβεί στις ΗΠΑ. Δυστυχώς, την απαράδεκτη αυτή φημολογία πίστεψαν ακόμα και ορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι».

 

Τις προσωπικές επιθέσεις ακολούθησαν οι αιχμές για «νωθρότητα και αδυναμία άσκησης διοίκησης», καθώς επίσης και τα επικριτικά σχόλια για τα πρόσωπα που επέλεξε να στελεχώσουν εκκλησιαστικές υπηρεσίες και οργανισμούς.

 

Τα περισσότερα πυρά συγκέντρωσε ο νέος τσάρος των «Ιερών Οικονομικών» κ. Αντώνης Ζαμπέλης, που ανέλαβε γενικός διευθυντής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών.

 

Θεωρείται προσωπική επιλογή του κ. Ιερώνυμου με τον οποίο συνδέεται περίπου μια δεκαετία.

 

«Θέλουν να μετατρέψουν την Εκκλησία σε γραφείο Real Estate» υποστηρίζουν οι επικριτές του Αρχιεπισκόπου, κάποιοι από τους οποίους προέρχονται ακόμα και από το ευρύτερο περιβάλλον του.

 

Ωστόσο η πιο σκληρή κριτική που δέχθηκε μέχρι σήμερα ο κ. Ιερώνυμος αφορά τη θερμή στάση του έναντι του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

 

Η θέλησή του για στενότερη συνεργασία των δύο Εκκλησιών, καθώς επίσης και η συμφωνία στην οποία κατέληξαν Πατριαρχείο και Ελλαδική Εκκλησία, τροφοδότησαν την άτυπη και προς το παρόν «αόρατη» εκκλησιαστική αντιπολίτευση.

 

Κάποιοι ιεράρχες μάλιστα αφήνουν να εννοηθεί πως ο κ. Ιερώνυμος θα συναντήσει δυσκολίες με την κυβέρνηση, αλλά και στις επικείμενες αρχιερατικές εκλογές για την πλήρωση των Μητροπολιτών Θηβών, Λευκάδας και Παροναξίας.

 

Πληροφορίες εμφανίζουν τον κ. Ιερώνυμο να εκτιμά πως το αρνητικό κλίμα οφείλεται «σε εσφαλμένους επικοινωνιακούς χειρισμούς», αλλά και στην προσπάθεια ορισμένων προσώπων «να συνεχίσουν να ποδηγετούν την Εκκλησία».
Εμφανίσεις: 30579
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!