Επίτιμος Διδάκτορας της Θεολογικής Αθηνών ο Ιερόθεος

ImageΣύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του συνεργάτη του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr και Δ/ντη της Πατρινής Εκκλησιαστικής εφημερίδος «Ο Εκκλησιολόγος»

κ. Α. Κολλιόπουλο, η Κο­σμή­τωρ της Θε­ο­λο­γι­κής Σχο­λής Α­θη­νών Κα­θη­γή­τρια κ. Ε­λέ­νη Πα­πα­κώ­στα-Χρι­στι­νά­κη, με ε­πι­στο­λή της προς τον Σεβασμιώτατο Μη­τρο­πο­λί­τη Ναυ­πά­κτου και Α­γί­ου Βλα­σί­ου κ. Ιε­ρό­θεο ανακοίνωσε ό­τι το Τμή­μα Κοι­νω­νι­κής Θε­ο­λο­γί­ας του Ε­θνι­κού και Κα­πο­δι­στρια­κού Πα­νε­πι­στη­μί­ου Α­θη­νών στην Γε­νι­κή Συ­νέ­λευ­σή του της 5ης Μαρ­τί­ου 2008 α­πε­φά­σι­σε ο­μό­φω­να να του α­πο­νεί­μη, δια της Συ­γκλή­του του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Α­θη­νών, τον τί­τλο του Ε­πι­τί­μου Δι­δά­κτο­ρος.

 

Ε­πί­σης τον ε­νη­μέ­ρω­σε ό­τι η Σύ­γκλη­τος του Πα­νε­πι­στή­μιου Α­θη­νών στην Συ­νε­δρί­α­ση της 17 Α­πρι­λί­ου 2008 ε­νέ­κρι­νε την πρό­τα­ση της Γε­νι­κής Συ­νέ­λευ­σης του Τμή­μα­τος Κοι­νω­νι­κής Θε­ο­λο­γί­ας και ό­ρι­σε ως η­μέ­ρα α­πο­νο­μής του τί­τλου την Δευ­τέ­ρα 15 Σε­πτεμ­βρί­ου 2008 στην Αί­θου­σα Τε­λε­τών του Πα­νε­πι­στη­μί­ου.

 

Σύμ­φω­να με το κα­θιε­ρω­μέ­νο τυ­πι­κό της α­πο­νο­μής, θα προ­σφω­νή­ση ο Πρύ­τα­νης του Κα­πο­δι­στρια­κού Πα­νε­πι­στη­μί­ου Α­θη­νών, στην συ­νέ­χεια έ­νας εκ των Κα­θη­γη­τών της Θε­ο­λο­γι­κής Σχο­λής θα πα­ρου­σιά­ση τον θε­ο­λο­γι­κό έρ­γο του Σε­βα­σμιω­τά­του, θα α­να­γνω­σθούν α­πό τον Πρό­ε­δρο του Τμή­μα­τος τα κεί­με­να του ψη­φί­σμα­τος, της α­να­γό­ρευ­σης και του δι­δα­κτο­ρι­κού δι­πλώ­μα­τος και τέ­λος ο Σε­βα­σμιώ­τα­τος θα α­να­γνώ­ση σχε­τι­κή ο­μι­λί­α του.

 

Ό­πως εί­ναι γνω­στόν, κυ­κλο­φο­ρούν στα ελ­λη­νι­κά 69 πο­λυ­σέ­λι­δα βι­βλί­α του Σε­βα­σμιω­τά­του με θε­ο­λο­γι­κό και κοι­νω­νι­κό πε­ριε­χό­με­νο, ε­νώ 53 εί­ναι με­τα­φρα­σμέ­να σε δε­κα­ο­κτώ (18) ξέ­νες γλώσ­σες και α­κό­μη με­τα­φρά­ζο­νται. Ε­πί πλέ­ον δη­μο­σιεύ­θη­καν 28 κεί­με­νά του σε ξε­νό­γλωσ­σους τό­μους. Ο συ­νο­λι­κός α­ριθ­μός βι­βλί­ων, α­να­τύ­πων και δη­μο­σιεύ­σε­ων, ε­κτός βε­βαί­ως α­πό τα διά­φο­ρα άρ­θρα, α­νέρ­χε­ται στα δια­κό­σια εί­κο­σι έ­να (221).

 

Το βι­βλί­ο του με τί­τλο «Το πρό­σω­πο στην Ορ­θό­δο­ξη Πα­ρά­δο­ση» βρα­βεύ­θη­κε α­πό την Α­κα­δη­μί­α Α­θη­νών, ε­νώ άλ­λα δι­δά­σκο­νται ως μα­θή­μα­τα σε Θε­ο­λο­γι­κές Σχο­λές και άλ­λα έ­χουν γί­νει α­ντι­κεί­με­να δι­δα­κτο­ρι­κών δια­τρι­βών. Ο ί­διος δί­δα­ξε στην Θε­ο­λο­γι­κή Σχο­λή Λι­βά­νου, πλη­σί­ον της Βη­ρυτ­τού, τα μα­θή­μα­τα της ελ­λη­νι­κής γλώσ­σης, της ορ­θό­δο­ξης η­θι­κής και της βιο­η­θι­κής.

 

Ό­λα αυ­τά ε­κτι­μή­θη­καν α­πό τους Κα­θη­γη­τάς της Θε­ο­λο­γι­κής Σχο­λής Α­θη­νών και τον α­να­γό­ρευ­σαν ε­πί­τι­μο δι­δά­κτο­ρα, που εί­ναι μια σημαντι­κή διά­κρι­ση. 
Εμφανίσεις: 32786
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!