Γιορτάστηκε ο Άγιος Αρσένιος Ελασσόνας

ImageΜε την καθιερωμένη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, με την παρουσία 4 Μητροπολιτών, αλλά και με μεγάλη συμμετοχή πιστών,

η πόλη της Ελασσόνας γιόρτασε και εφέτος τον Άγιο Αρσένιο, τον Επίσκοπο Ελασσόνας, τον Άγιο που τιμάται πανηγυρικά και με κάθε μεγαλοπρέπεια και στη Ρωσία.

 

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης(παραμονή της εορτής), στον κατάμεστο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αρσενίου, που δεσπόζει επιβλητικός στο ανατολικό τμήμα της πόλης, τελέσθηκε πολυαρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, ενώ, μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης ακολούθησαν τα Εγκώμια του Αγίου, όπου συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Εδέσσης κ. Ιωήλ, Σιατίστης κ. Παύλος, Λαρίσης – Τιρνάβου κ. Ιγνάτιος και Ελασσόνος κ. Βασίλειος, συλλειτούργησαν δε πολλοί αρχιμανδρίτες και ιερείς.

 

Ακολούθησε, στις 9.30 το βράδυ, η Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων του Αγίου, που εδώ και 2 χρόνια επέστρεψαν από τη Ρωσία και φυλάσσονται πια στο φερώνυμο Ναό της Ελασσόνας.

 

Τα Ιερά Λείψανα ήταν τοποθετημένα σε ανθοστόλιστο κουβούκλιο, που υποβάσταζαν τιμητικά άνδρες του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ελασσόνας.

 

Η Ιερή Πομπή, αφού διήλθε τους γύρω δρόμους της ενορίας επανήλθε στον πανηγυρίζοντα Ναό. Προηγούνταν η Φιλαρμονική του δήμου Ελασσόνας με τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της κ. Δημ. Τσιαβέ.

 

Το πρωί της περασμένης Πέμπτης, ανήμερα της εορτής του Αγίου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, παρουσία των αρχών και εκατοντάδων Ελασσονιτών.

 

Στα Κηρύγματα του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, οι προσκεκλημένοι Μητροπολίτες έκαναν αναφορά στη ζωή, στο πλούσιο έργο και στην προσωπικότητα του Αγίου Αρσενίου, του Επισκόπου Ελασσόνος, που είχε μεγάλη μόρφωση, παιδεία και φήμη.

 

«Ο Άγιος Αρσένιος μας θυμίζει τη λέξη Άνθρωπος. Ήταν ο άγιος της γνώσης, της προσφοράς, της αγάπης. Μας δείχνει το δρόμο για μια ζωή με νόημα.

 

Ήταν μια μορφή που συγκλονίζει και στην εποχή μας…», τόνισαν χαρακτηριστικά.
Εμφανίσεις: 68919
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!