Η Αγία Κάρα του Απ. Ανδρέα στις Σέρρες

ImageΜετά από έγκριση και ευλογία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ύστερα από αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών, θα μεταφερθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο

στην πόλη των Σερρών για δύο ημέρες η Τιμία Κάρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, προς ευλογία και αγιασμό του Σερραϊκού και γενικότερα του Λαού της Ελληνικότατης Μακεδονίας μας.

 

Ο Μακεδονικός Ελληνισμός με κέντρο την πόλη των Σερρών ετοιμάζει λαμπρά και μεγαλειώδη υποδοχή στον χαριτόβρυτο θησαυρό πού κατέχει η Αποστολική Εκκλησία των Πατρών.

 

Στην πόλη των Σερρών το διήμερο 3-4 Μαΐου πραγματοποιούνται λαμπρές λατρευτικές και λοιπές Εκκλησιαστικές και πολιτιστικές Εκδηλώσεις με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 200 ετών από το μαρτύριο του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Νικήτα, Πολιούχου Σερρών, προς τιμήν του οποίου, θα εγκαινιασθεί στις 3 Μαΐου ο μεγαλοπρεπέστατος Ιερός Ναός του, ο οποίος ανεγέρθηκε από τον ευσεβή Σερραϊκό Λαό.

 

Την Αγία Κάρα, θα συνοδεύσουν μαζί με τον Μητροπολίτη Πατρών, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου πρωτοπρ. π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης και άλλοι κληρικοί και λαϊκοί αδελφοί της Πάτρας.

 

Φώτο: Απο την μεταφορά της κάρας του Αποστόλου Ανδρέα στην Ουκρανία
Εμφανίσεις: 30333
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!