Μάχη για τα θρησκευτικά στην Ε.Ε. δίνει ο Μαυρομάτης

ImageΣτο ενδεχόμενο αφαίρεσης του μαθήματος των θρησκευτικών από την διδακτική ύλη των Ευρωπαϊκών Σχολείων, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Μαυρομάτης,

απηύθυνε ερώτηση προς την Κομισιόν καθώς και επιστολή προς τη Γενική Γραμματέα των Ευρωπαϊκών Σχολείων, Ρενέ Κρίστμαν.

 

Στην ερώτησή του, ανέφερε ότι "το μάθημα των θρησκευτικών ιδιαίτερα για τους λαούς που όπου η θρησκεία συνδέεται άμεσα με τον πολιτισμό τους, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο θεμελιώδες δικαίωμα.

 

Έχοντας υπόψη το ενδεχόμενο αφαίρεσης του μαθήματος των θρησκευτικών από την διδακτική ύλη των Ευρωπαϊκών Σχολείων και ιδιαίτερα των ελληνικών τμημάτων, θα μπορούσε η Επιτροπή να μου κοινοποιήσει τους λόγους που θα γινόταν η αφαίρεση του μαθήματος αυτού από την ύλη; Συμφωνεί η Επιτροπή ότι ο αποκλεισμός της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών θέτει θέμα σεβασμού θεμελιωδών αρχών και δικαιωμάτων των μαθητών των Ευρωπαϊκών Σχολείων;".

 

Εξάλλου, στην επιστολή προς τη Γενική Γραμματέα των Ευρωπαϊκών Σχολείων, ο Έλληνας ευρωβουλευτής υπογράμμισε τη σημασία του μαθήματος των θρησκευτικών, ιδιαίτερα για τους Έλληνες και Κύπριους μαθητές.

 

Επιπλέον, με τη ιδιότητά του ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζήτησε να διατηρηθεί το μάθημα αυτό, που παρακολουθείται από το 100% των μαθητών του δημοτικού και από το 90% των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου του Ευρωπαϊκών Σχολείων.

 

"Η θρησκεία, σε ορισμένα κράτη μέλη, όπως στην Ελλάδα και στην Κύπρο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού και της παιδείας.

 

Είναι σημαντικό για τους Έλληνες που εργάζονται στο Βέλγιο και στο Λουξεμβούργο να εξασφαλίσουν για τα παιδιά τους ελληνική παιδεία και το μάθημα των θρησκευτικών είναι άμεσα συνδεδεμένο με αυτή".

Εμφανίσεις: 45417
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!