"Να μπεί τέλος στα χρυσοποίκιλτα άμφια των Αρχιερέων"

ImageΤέλος στα ακριβά άμφια των Αρχιερέων ζητά ο Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, κάνοντας λόγο για υπερβολές, και συμβολισμούς οι οποίοι  είναι έξω από την διδασκαλία της εκκλησίας.

 

 

Ακόμα ο Σύνδεσμος Κληρικών όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα αποστείλει επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, από τον οποίο θα ζητούν να βάλει τέλος στα χρυσοποίκιλτα άμφια των Αρχιερέων.

 

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος π. Ευστάθιος Κολλάς μιλώντας χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε πως « Αυτός ο ταρτουφισμός εμφανίσεως των επισκόπων δεν είναι μέσα στην ορθόδοξη εκκλησία μας. Η μίτρα δεν έχει καμία σχέση με το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, οι δεσποτάδες είναι θύματα των ιεροραφτών όπως ξέρετε».

 

Πάντως με την άποψη του π. Ευστάθιου Κολλά συμφωνεί και ο καθηγητής Θεολογίας, κ. Καριώτογλου, ο οποίος τόνισε πως "Κανείς δεν πείθεται ότι η μίτρα που φορούν στο κεφάλι οι Αρχιερείς συμβολίζει το ακάνθινο στεφάνι του Ιησού, αν είναι δυνατόν».

 

Τέλος ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, σχετικά με την πρόταση αυτή δήλωσε πως "Αν θέλουν να κάνουν ένα καινούργιο τελετουργικό οι ιερείς, θα μπορούν να το κάνουν για τα δικά τους. Η Σύνοδος θα αποφασίσει για ό,τι έχει παραλάβει".
Εμφανίσεις: 80870
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!