Πατρών: Πρόσκληση σε Βαρθολομαίο και Ιερώνυμο

ImageΠρόσκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να παραστή και να ευλογήσει

ο Παναγιώτατος τον Νοέμβριο τις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Αποστόλου και Πρωτοκλήτου Ανδρέα.

 

Επίσης ένας ακόμη λόγος της επισκέψεως του Παναγιώτατου, είναι η συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την θεμελίωση του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Πατρών.

 

Όμως επειδή στις 30 Νοεμβρίου, εορτάζεται η θρονική εορτή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Παναγιώτατος αναμένεται να έρθει στην πόλη της Πάτρας, ίσως στις αρχές του μηνός Νοεμβρίου κατά την έναρξη των Πρωτοκλητείων.

 

Επίσης ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος σε συνεννόηση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, θα επισκεφθεί ο ίδιος εν καιρώ τον κ. Βαρθολομαίο, προκειμένου να μιλήσουν για το θέμα της επισκέψεως.

 

Να αναφερθεί ακόμα πως ο κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο πατρικό του στα Οινόφυτα, όπου του απηύθυνε πρόσκληση προκειμένου να έρθει και να προέστη στις Εορτές της Μνήμης του Αγίου Ανδρέου στις 29- 30 Νοεμβρίου 2008.

 

Τέλος ο Μακαριώτατος μετά χαράς αποδέχθηκε την πρόσκληση του Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος φεύγοντας του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.   

 

Εμφανίσεις: 17933
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!