Ο Πάπας συναντήθηκε με θύματα καθολικών ιερέων

ImageΜε θύματα που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από καθολικούς ιερείς συναντήθηκε χθες ο Πάπας Βενέδικτος XVI, όπως ανακοίνωσε το Βατικανό.

 

 

Συγκεκριμένα ο Πάπας Βενέδικτος συναντήθηκε με μια ομάδα κακοποιημένων ανθρώπων, τα οποία συνοδευόταν από το νυν Αρχιεπίσκοπο της Βοστόνης, Καρδινάλιο Σόν Ο΄Μάλεϊ.

 

Στην ανακοίνωση του Βατικανού σημειώνεται πως «τα θύματα προσευχήθηκαν με τον Άγιο Πατέρα, ο οποίος κατόπιν άκουσε τις αφηγήσεις τους και τους προσέφερε λόγια ενθάρρυνσης και ελπίδας».

 

Να σημειωθεί πως η συνάντηση του Πάπα με την ομάδα των θυμάτων κακοποίησης από καθολικούς ιερείς στην Αμερική, έγινε χθες το απόγευμα στο παρεκκλήσι της Πρεσβείας του Βατικανού στην Ουάσιγκτον.

 

Τέλος να αναφερθεί πως ο Πάπας Βενέδικτος ενώ βρισκόταν εν πτήση προς την Ουάσιγκτον εξέφρασε «βαθύτατη ντροπή» για τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης με εμπλοκή καθολικών ιερέων και δεσμεύθηκε ότι από πλευράς Αγίας Έδρας θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφευχθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον. 
Εμφανίσεις: 27933
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!