Στόλισε με 3.000 άνθη την εικόνα της Παναγίας

ImageΜε τρεις χιλιάδες γαρύφαλλα είχε στολιστεί η εικόνα της Παναγίας στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, το βράδυ της Παρασκευής,

στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Μπρούκλιν, ο οποίος αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου.

 

Ο ομογενής επιχειρηματίας Ιωάννης Ιωάννου, εργολάβος οικοδομών, από το Κονέκτικατ, εκφράζοντας τη μεγάλη του πίστη και αγάπη προς την Παναγία, πήρε υπαλλήλους της εταιρείας του και ο ίδιος αυτοπροσώπως και φιλοτέχνησαν το προσωρινό εικονοστάσι, το οποίο στόλισαν με τα τρεις χιλιάδες γαρύφαλλα.

 

Μιλώντας στον «Ε.Κ.», ο κ. Ιωάννου είπε ότι «ήταν ένα τάμα προς την Παναγία. Ανέκαθεν το κάνω αυτό το τάμα, διότι νιώθω ευγνωμοσύνη γι’ αυτή τη μεγάλη μέρα (του Ακάθιστου Ύμνου)» και συμπλήρωσε πως «πάντοτε παρακαλούμε την Παναγία για κάτι, αλλά αυτή την ημέρα την χαιρετίζουμε».

 

Ο κ. Ιωάννου, ο οποίος είναι άνθρωπος ένθεος και βαθιάς ευσέβειας, ανέφερε ακόμα πως «όπως όταν επισκέπτεται κάποιος μία βασίλισσα της προσφέρει κάτι από την καρδιά του, έτσι και στην Παναγία».

 

Στην επισήμανση πώς φαίνεται ότι ευλαβείστε ιδιαίτερα την Παναγία, ο κ. Ιωάννου είπε: «Όπως όλος ο κόσμος, οι ορθόδοξοι χριστιανοί, έτσι κι εγώ».

 

Και πρόσθεσε, ότι «είναι η Θεοτόκος, εκείνη η οποία μας έφερε τον Σωτήρα μας, νιώθω ευγνωμοσύνη κι αυτή την ημέρα ειδικά θέλω να της προσφέρω τα λουλούδια μέσα από τον κήπο της καρδιάς μου, πηγαίνω από μόνος μου και συμμετέχω στο στολισμό της».

 

Ο κ. Ιωάννου κατάγεται από το χωριό Άγιος Γεώργιος Πρεβέζης και ήλθε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1979. Εχει ανοικοδομήσει παρεκκλήσι στο σπίτι του.

 

Μιλώντας στον «Ε.Κ.», ο Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος, αναπληρωτής ηγούμενος της Μονής του Χρυσοβαλάντου και αρχιερατικός προϊστάμενος του Μετοχίου του Αγίου Νεκταρίου στο Μπρούκλιν, είπε ότι «συνήθως κατά την Ακολουθία του Ακάθιστου Υμνου εμφανίζονται κάποιες ευλαβείς ψυχές, οι οποίες τρέφουν κάτι το ιδιαίτερο για την Παναγία. Φέτος, όπως και κάποιες άλλες χρονιές, ο κ. Ιωάννης Ιωάννου από το Κονέκτικατ θέλησε να προσφέρει στην Παναγία μας αυτόν το διάκο-

σμο».

 

Μιλώντας για τον κ. Ιωάννου, ο οποίος είναι μέλος της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και εκκλησιάζεται σ’ αυτήν είπε ότι «έχει απεριόριστο σεβασμό προς την Παναγία» και πρόσθεσε πως «είναι επιχειρηματίας και αναγνωρίζει ότι η Παναγία του έχει σταθεί σε όλη του τη ζωή, γνωρίζει απ’ έξω τους Χαιρετισμούς της

Παναγίας».

 

Ο Επίσκοπος Βικέντιος δεν γνωρίζει πόσο κόστισε αυτός ο διάκοσμος των ανθέων, αλλά τόνισε ότι «γνωρίζω ότι τα άνθη για το στολισμό του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή κοστίζουν δύο χιλιάδες δολάρια».

 

Πρόσθεσε δε, πως «σχεδόν κάθε χρόνο εμφανίζονται χριστιανοί, οι οποίοι αναλαμβάνουν τον διάκοσμο του Επιταφίου».

 

Στην ερώτηση, πώς απαντάτε σ’ εκείνους που ενδεχομένως να πουν ότι αυτά τα πράγματα είναι και υπερβολές και συγκεκριμένα γιατί να στολιστεί το εικόνισμα με τρεις χιλιάδες γαρύφαλλα κι όχι με εκατό, λόγου χάρη, ανέφερε ότι «θα το λέγαμε αυτό από την οπτική γωνία που είδε ο Ιούδας το μύρο που χύθηκε στα πόδια του Ιησού.

 

Οι χριστιανοί αυτοί που προσφέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο προς την Εκκλησία, προσφέρονται και προς τον συνάνθρωπο», ενώ συμπλήρωσε πως «είναι αυτοί οι οποίοι είναι πλήρεις έργων αγάπης και ελεημοσύνης στους συνανθρώπους τους».

 

Ο κ. Ιωάννου ήταν παρών στην Ακολουθία του Ακάθιστου Yμνου, έψαλλε τον κανόνα της Παναγίας και είπε και την ευχή «και δος ημίν Δέσποτα».

 

Ο Επίσκοπος Βικέντιος επεσήμανε ότι «ο κ. Ιωάννου είναι συνειδητός χριστιανός, κι έχει μία ευλογημένη οικογένεια, τέσσερα παιδιά τα οποία και αυτά ακολουθούν στα

ίχνη του».

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας υπάρχει κοσμοσυρροή στο ναό του Αγίου Νεκταρίου, αλλά και στα λοιπά Μετόχια της Μονής.
Εμφανίσεις: 67281
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!