Μακριά από τη Βοστώνη ο Πάπας Βενέδικτος

ImageΤην πρώτη επίσημη επίσκεψή του αρχίζει ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος στις Ηνωμένες Πολιτείες, κι έχει κινητοποιηθεί το σύμπαν για την υποδοχή και την ασφάλειά του.

Ακόμα και ειδικά εκπαιδευμένο αστυνομικό Σώμα θα τον φρουρεί.

 

Θεέ και Κύριε, τι έχουμε να δούμε ακόμα! Φρόντισε όμως να παραμείνει μακριά από τη Βοστώνη φοβούμενος τον Τύπο, διότι σίγουρα θα γίνονταν αναφορές στα ακατονόμαστα σκάνδαλα παιδεραστίας που ξεκίνησαν από τη Βοστώνη και συγκεκριμένα προ πενταετίας σχεδόν με ένα πρώτο άρθρο της εφημερίδας «Μπόστον Γκλόουμπ», το οποίο έμελλε να γίνει η αρχή μιας χιονοστιβάδας που κανείς δεν μπορούσε να συγκρατήσει.

 

Η Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή Βοστώνης γονάτισε κυριολεκτικά.

 

Οι ναοί άδειασαν, οι δωρεές των πιστών σταμάτησαν και πάνω από ενενήντα ναοί, σχολεία, μοναστήρια, κτίρια, ακίνητα, βγήκαν στο σφυρί για να μπορέσουν να αποζημιωθούν τα θύματα.

 

Ο καρδινάλιος Βερνάρδος Λο έπεσε από το θρόνο του και τον συμμάζεψε το Βατικανό λίγες μόνο μέρες προτού παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

 

Το κλίμα εξακολουθεί να είναι βαρύ στη Βοστώνη παρόλη την προσπάθεια που καταβάλλει ο καινούργιος καρδινάλιος Σέαν Ο’Μάλι, ο οποίος επειδή ανήκει στο τάγμα των Ιησουϊτών ούτε παπούτσια δεν φορεί, αλλά κυκλοφορεί με σανδάλια χειμώνα - καλοκαίρι κι όσο να ‘ναι με τα χιόνια και τις βροχές είναι δύσκολο.

 

Πού να τολμήσει να έλθει ο Βενέδικτος στη Βοστώνη, να τον υποδεχθούν καμιά πενηνταριά θύματα παιδεραστών κληρικών με συνθήματα και πανό να μη ξέρει κατά πού πέφτει η Ρώμη.
Εμφανίσεις: 30903
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!