Συνάντηση Αμερικής Δημήτριου με Χατζηγάκη

ImageΣυνεχίζοντας τις επαφές με Πολιτειακούς και Ομογενειακούς παράγοντες των ΗΠΑ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.

 

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο κ. Χατζηγάκης αναφέρθηκε στο έργο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ήδη έχουν ληφθεί ή αναμένεται να ληφθούν, καθώς και στον σημαντικό ρόλο της Ομογένειας.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος επεσήμανε την αξία της Δικαιοσύνης στο σημερινό κόσμο, ενώ εξέφρασε και την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του κ. Χατζηγάκη, για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

 

Μετά τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκης έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

 

Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος: Είχαμε μία πάρα πολύ εποικοδομητική και ευχάριστη επίσκεψη από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον κ. Χατζηγάκη, και τον καθηγητή κ. Μπάλλα, ο οποίος τον συνοδεύει.

 

Είναι εκλεκτοί φίλοι που γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και είχαμε μία συζήτηση για θέματα τα οποία έχουν σχέση και με την Ομογένεια και με την Ελλάδα στο πεδίο αρμοδιότητος του κ. Υπουργού που είναι η Δικαιοσύνη.

 

Υπάρχουν πάντοτε θέματα Δικαιοσύνης είτε νομοθετικά θέματα τα οποία συζητούνται και πολλές φορές συζητούνται με τρόπο έντονο αλλά πέραν των νομοθετικών θεμάτων η Δικαιοσύνη είναι ένα πολύ ευαίσθητο σημείο και όταν έχετε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει τη σοφία και την ηρεμία του κ. Υπουργού είναι πάρα πολύ βοηθητικό αυτό για την καλή διεξαγωγή του έργου της Δικαιοσύνης, το οποίο είναι υπέρτατο έργο, όχι μόνο για την Ελλάδα και την Αμερική, αλλά και για κάθε μέρος του κόσμου.

 

Επομένως ευχαριστώ τον κ. Υπουργό και τον καθηγητή, Σύμβουλό του, που ήταν σήμερα μαζί μας γι’ αυτήν την επίσκεψη, η οποία επαναλαμβάνω ήταν μία ευχάριστη, δημιουργική, εποικοδομητική.

 

Περιμένουμε πάντοτε με ανοιχτές τις θύρες τις οποίες θα κλείνουμε όταν μπαίνουν μέσα για να τους κρατήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο.

 

Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Χατζηγάκης: Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου χαρά και ικανοποίηση γιατί σήμερα άντλησα δύναμη από τη σοφία του Σεβασμιότατου, ο οποίος για μία ακόμα φορά με εξέπληξε με τις βαθυστόχαστες και σύγχρονες αναλύσεις που έκανε.

 

Η Δικαιοσύνη όπως είναι γνωστό είναι μία έννοια στην οποία μετέχει η Ηθική. Δικαιοσύνη χωρίς Ηθική δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Υπό την έννοια αυτή, επειδή όπως γνωρίζουμε, η θρησκευτική πίστη ήταν εκείνη η οποία κοινωνικοποίησε το ελληνικό στοιχείο και έβαλε ηθικούς κανόνες.

 

Θέλω επίσης να σας πω ότι στην Ελλάδα, μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η Ομογένεια, σαν ένα στοιχείο αναζωογόνησης των εθνικών παραδόσεων αλλά και της εθνικής μας συνέχειας.

 

Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα σήμερα που τα πράγματα είναι πολύ ρευστά σε έναν κόσμο παγκοσμιοποίησης.

 

Όσον αφορά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ήθελα τελειώνοντας να πω ότι έχουμε τρεις στόχους. Ο πρώτος στόχος είναι δεδομένος, τα θεσμικά ζητήματα.

 

Ο δεύτερος είναι κοινωνικός: θέλουμε η Δικαιοσύνη να αποτελέσει ένα εφαλτήριο κοικωνικότητος, να προσφέρει στον κόσμο, να προσφέρει στον άνθρωπο, στον κατατρεγμένο, στον περιθωριακό, στον φυλακισμένο, σε όλους εκείνους οι οποίοι βρίσκονται στα όρια ή και έξω από τα κοινωνικά όρια.

 

Το τρίτο στοιχείο είναι ο παιδευτικός ρόλος που θέλουμε να αναπτύξουμε στο Υπουργείο της Δικαιοσύνης:

 

θέλουμε να φτιάξουμε μοντέλα κοινωνικά τέτοια που να είναι σωστά και ν’ αποτελούν παραδείγματα στον μέσο πολίτη, έτσι ώστε να μπορέσει να επιβιώσει σωστά, μέσα σε ορισμένους κανόνες κοινωνικούς, ηθικούς, παιδευτικούς.

 

Με βάση αυτό, ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε μία σειρά νομοθετημάτων, έτσι ώστε τελικά η Δικαιοσύνη ν’ αποτελεί την κοιτίδα του Δικαίου όπως την φαντάστηκαν και στην αρχαιότητα.
Εμφανίσεις: 61726
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!