Συνάντηση Αμερικής Δημήτριου με Σιούφα

ImageΜε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο συναντήθηκε χθες το πρωί ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτριος Σιούφας, στα πλαίσια

της επίσκεψης του στη Νέα Υόρκη με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.

 

Μετά τη συνάντηση έγιναν οι εξής:

 

Πρόεδρος της Βουλής κ. Σιούφας:

 

Η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ξεκίνησε τις συναντήσεις της εδώ, ζητώντας την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου.

 

Η συνάντησή μας ήταν μία συνάντηση για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, μία συνάντηση για το σημαντικό ποιμαντικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος στην Αμερική, και βέβαια αναγνώρισης από την πλευρά της Βουλής των Ελλήνων αυτού του σημαντικού έργου που επιτελείται εδώ, για τον Ελληνισμό, το μεγάλο κομμάτι της Ελλάδας που βρίσκεται εκτός Ελλάδας στην Αμερική.

 

Με τη συνάντησή μας αυτή, φεύγουμε με περισσότερες δυνάμεις αλλά και με απόφαση να στηρίξουμε δια της Βουλής των Ελλήνων, το σημαντικό έργο το οποίον επιτελείται από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής υπό την καθοδήγηση του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου κ. κ. Δημητρίου.

 

Τον ευχαριστούμε που μας δέχθηκε για να μας ευλογήσει και να μας δώσει ακόμα περισσότερη δύναμη για την αποστολή την οποία έχουμε μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο, ως εκπρόσωποι του Ελληνικού λαού.

 

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος:

 

Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα υποδεχθήκαμε στην Αρχιεπισκοπή τον εξοχότατο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτριο Σιούφα, με την εκλεκτή συνοδεία των βουλευτών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και των παραγόντων οι οποίοι συνδέονται με τον Απόδημο Ελληνισμό.

 

Είχαμε μία ωραία ευκαιρία, όπως και άλλοτε με τον κ. Πρόεδρο, όταν είχε έρθει ως υπουργός, ανταλλαγής απόψεων για τη σημασία και το έργο το οποίο επιτελείται εδώ από πλευράς Ορθοδοξίας και Ελληνισμού και από πλευράς συνδέσεως με τη Μητέρα Ελλάδα.

 

Η ανταλλαγή των απόψεων ήταν, όπως είναι πάντοτε, θετική και δημιουργική, με αποτέλεσμα να μπορούμε να δούμε και ορισμένα συγκεκριμένα πράγματα συνεργασίας, για το μέλλον, ώστε να διασφαλιστεί κατά τον καλύτερο τρόπο η δυνατότητα αυτής της συνέχειας και του δεσμού του εδώ Ελληνισμού και της Ελληνικής Ομογένειας με το Κέντρο και την πηγή – ας πούμε έτσι – της Ελληνορθοδόξου Παραδόσεως –που είναι η Ελλάς.

 

Τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την καλοσύνη του, τον κ. Πρόεδρο της Βουλής και τους εκλεκτούς βουλευτάς, για την ευκαιρία που μας έδωκαν να είναι μαζί μας και σήμερα, αλλά και την Κυριακή στη Δοξολογία και εν συνεχεία στην Παρέλαση στην Πέμπτη Λεωφόρο, όπου θα δώσουμε τη δυνατότητα να διακηρύξουμε και πάλι την παγκοσμιότητα και τη διαχρονικότητα των ιδεωδών της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.
Εμφανίσεις: 37847
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!