Καρδίτσα: Από θαύμα σώθηκε ο Μητροπολιτικός Ναός

ImageΣτις φλόγες τυλίχτηκε χθες ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Κων/νου και Ελένης Καρδίτσας, ο οποίος χρονολογείται από το 1881 και είναι ίσως η παλαιότερη εκκλησία στην Καρδίτσα.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το πρωί από αναμμένο κερί, από την οποία καταστράφηκαν ιερά σκεύη, εικόνες και το εσωτερικό του ναού υπέστη μεγάλες ζημίες.

 

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Αντώνης Πούλιος σε δηλώσεις του στην τοπική εφημερίδα «Αλήθεια» τόνισε:

 

«Η υπηρεσίας μας ειδοποιήθηκε μέσω του 199 ότι υπάρχει πυρκαγιά στον Ιερό Μητροπολιτικό του Αγίου Κων/νου και αμέσως έσπευσαν εκεί δύο οχήματα με είκοσι συνολικά άντρες.

 

Η κύρια είσοδος ήταν σφραγισμένη, λόγω εργασιών που γίνονταν στον χώρο και ήταν ανοιχτές μόνον οι πλάγιες είσοδοι, από όπου περνούσε και ο κόσμος.

 

Η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε εστιάστηκε στην αριστερή πλευρά του Ναού, προφανώς από άναμμα κάποιου κεριού.

 

Το ανακριτικό τμήμα είναι αυτό που διενεργεί τώρα αυτοψία και προανάκριση ώστε να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια.

 

Από την πυρκαγιά, υπέστησαν ζημιές κάποιες εικόνες, ένα προσκυνητάρι, το παγκάρι, ο χώρος όπου τοποθετούσαν οι πιστοί τα κεριά τους, καρέκλες και οι μοκέτες.

 

Έγινε αμέσως ρύπανση όλης της εκκλησίας η οποία και ήταν αρκετά δύσκολη, καθώς προήλθε από μοκέτες που ήταν στρωμένες κάτω.

 

Περαστικοί ήταν αυτοί οι οποίοι αντιλήφθηκαν την πυρκαγιά βλέποντας να βγαίνουν καπνοί από το καμπαναριό.

 

Στην κατάσβεση πήραν μέρος είκοσι άντρες, ενώ υπήρξε κινητοποίηση και των υπόλοιπων υπηρεσιών του Νομού, δηλαδή σε Σοφάδες, Παλαμά και Μουζάκι.

 

Το πρόβλημα είναι, πλέον, η ρύπανση. Γι ΄ αυτό και στις περισσότερες εκκλησίες απαγορεύεται να ανάβουν τα κεριά μέσα στο Ναό».

Τέλος να αναφερθεί πως ο Μητροπολίτης Καρδίτσης κ. Κύριλλος ενημερώθηκε αμέσως για το δυσάρεστο γεγονός, όμως δεν μπορούσε να είναι εκεί παρών, διότι βρισκόταν στα Οινόφυτα.   

Εμφανίσεις: 57801
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!