Βρέθηκαν κλεμμένες εικόνες μετά από 7 χρόνια

ImageΑίσιο τέλος είχε η υπόθεση των πέντε κλεμμένων εικόνων από το Μάρτιο του 2001, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Δήμου Πρινιά στην Κρήτη.

Οι πέντε κλεμμένες εικόνες βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο της του Ιερού Ναού των Αγίων Κυριάκου και Χαραλάμπους, στο Ροτάσι του Ηρακλείου.

 

Η κλοπή των εικόνων οι οποίες έχουν μεγάλη αρχαιολογική αξία, εδώ και εφτά χρόνια είχε προκαλέσει μεγάλη θλίψη στους κατοίκους της περιοχής.

 

Οι εικόνες χρονολογούνται από το 1885, άλλες από το 1890, και άλλες από το 1905.

 

Επίσης οι έρευνες των διωκτικών αρχών ποτέ δεν είχαν φέρει κάποιο αποτέλεσμα, ο ιερέας της περιοχής π. Γεώργιος δέχτηκε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα, στο οποίο ένας άντρας τον ενημέρωνε ότι οι πέντε κλαπείσες εικόνες είχαν τοποθετηθεί μέσα σε ένα τσουβάλι, στον περιβάλλοντα χώρο της Εκκλησίας.

 

Τέλος να αναφερθεί πως οι εικόνες θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Αθήνας, προκειμένου να εξετασθούν για τυχόν αποτυπώματα ή άλλο αξιοποιήσιμο υλικό, ενώ έχει ενημερωθεί ήδη και η 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για να τις εκτιμήσει.


Εμφανίσεις: 42542
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!