"Το νομοσχέδιο στηρίζει τον γάμο και την εκκλησία"

ImageΔιευκρινήσεις σχετικά με το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης ετερόφυλων ζευγαριών, έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκης, με αφορμή ερωτήσεις δημοσιογράφων.

 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκης δήλωσε: "Σας ευχαριστώ πολύ που μου δίνετε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω ορισμένες στρεβλώσεις και ορισμένα σχόλια που έχουν γίνει εναντίον αυτού του νομοσχεδίου. Πρώτα απ' όλα θέλω να σας πω ότι το νομοσχέδιο αφορά αποκλειστικά ετερόφυλα ζεύγη.

 

Δεύτερον, στηρίζει τον γάμο και στηρίζει την Εκκλησία. Μάλιστα, όσον αφορά στο γάμο, θα έλεγα ότι αποτελεί έναν "προθάλαμο" γάμου, αφού προετοιμάζει τα ζευγάρια - τα οποία ίσως για ορισμένους λόγους δεν θα ήθελαν - να προχωρήσουν κάποια στιγμή σε γάμο".

 

Επίσης ο κ. Χατζηγάκης σημείωσε πως "αυτό είναι ένα μέτρο έντονα και βαθιά κοινωνικό, γιατί προστατεύει, κυρίως, τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι γυναίκες, τα παιδιά και οι μονογονεϊκές οικογένειες, επίσης το συγκεκριμένο μέτρο δημιουργεί υπεύθυνους πολίτες, εφαρμόζεται σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, πλην της Παπικής Ιταλίας".

 

Να αναφερθεί πως ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκης όταν ρωτήθηκε αν αυτός ο νόμος αφορά τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ξεκαθάρισε ότι ο νόμος αυτός αφορά μόνο τα ετερόφυλα ζευγάρια.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηγάκης είπε: "Όπως είπα εξαρχής, δεν αφορά ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Αφορά αποκλειστικά ετερόφυλα ζευγάρια και αυτό το πράγμα ρυθμίζει. Αυτούς τους ανθρώπους θέλει να τους κάνει πιο υπεύθυνους και να προσεγγίσει το κοινωνικό ζήτημα το οποίο δημιουργείται".
Εμφανίσεις: 9818
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!