Το Ύστατο Χαίρε είπαν στον Παροναξίας

ImageΤο Ύστατο Χαίρε είπαν σήμερα οι κάτοικοι της Πάρου στον μακαριστό Μητροπολίτη Παροναξίας κυρό Αμβρόσιο Β΄, ο οποίος ετάφη στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Πάρου, κατόπιν δικής του εντολής.

 

 

Στις 12:00 τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής μετά το τέλος της οποίας, το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Παρανοξίας, εν πομπή μεταφέρθηκε στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο.

 

Προς τιμή του μακαριστού Μητροπολίτη Παροναξίας κυρού Αμβρόσιου Β, η Φιλαρμονική του Λιμενικού τον συνόδευσε μέχρι την χώρο της ταφής του, ενώ Ναύτες του Αγήματος έριξαν τιμητικά πυροβολισμούς.

 

Επίσης την Εξόδιο Ακολουθία και την τελετής της ταφής, προεξείχε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος.

 

Τέλος στην Εξόδιο Ακολουθία παρέστησαν και ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, ο Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, ο Θήρας κ. Επιφάνιος, ο Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, αλλά και ο πρώην Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος.

 

Αξίξει να σημειωθεί πως ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, συνόδευσε την σωρό του μακαριστού Μητροπολίτη Παροναξίας κυρού Αμβροσίου, από την Αθήνα μέχρι την Νάξο, και από την Νάξο μέχρι την Πάρο.

Να αναφερθεί πως ο Μητροπολίτης Ζακύνθου ήταν εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και προεξείχε της εξοδίου Ακολουθίας.

Μετά το τέλος της Εξοδίου Ακολουθίας έκανε μια μεστή ομιλία αναφερόμενος στον μακαριστό Αμβρόσιο, αλλά και μετά την ταφή στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, πάλι ο κ. Χρυσόστομος με την ομιλία του συγκίνησε τους πιστούς.

Εμφανίσεις: 42054
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!