Κωφός Αγιογράφος δώρισε τον Αγ. Νικόδημο στον Σιούφα

ImageΤον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα επισκέφθηκε ο κωφός αγιογράφος κ. Χαράλαμπος Μαντέλης προκειμένου να δωρίσει στη Βουλή αγιογραφία με θέμα «Ο άγιος Νικόδημος, ο βουλευτής, προστάτης των βουλευτών».

 

Η πρωτοβουλία ανήκει στη βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Δήμητρα Αράπογλου (που είναι επίσης κωφή) η οποία συνόδευσε τον καλλιτέχνη. Στη συνάντηση παρευρέθησαν, ακόμη, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Γενικός και ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής, κ. Νίκος Στεφάνου και κ. Δημήτρης Παπαγιάννης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών κ. Κωνσταντίνος Γαργάλης και η κ. Δήμητρα Κοκκέβη, μέλος της Ομοσπονδίας.

 

Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τόσο τον κ. Μαντέλη όσο και την κ. Αράπογλου και δέχθηκε με χαρά και συγκίνηση το έργο του καλλιτέχνη, το οποίο, όπως είπε, θα εμπλουτίσει τη Συλλογή Έργων Τέχνης της Βουλής.

 

Κατά την παραλαβή της αγιογραφίας, ο κ. Σιούφας ανέφερε: «Τα άτομα με αναπηρία είναι άνθρωποι με ειδικές, ιδιαίτερες ικανότητες και αυτό θέλω να αναδείξω προς την ελληνική κοινωνία. Η Βουλή των Ελλήνων, όλοι οι βουλευτές, όλες οι πτέρυγες της Βουλής στεκόμαστε δίπλα τους, για να κάνουμε τους όρους διαβίωσής τους τους καλύτερους δυνατούς, ώστε να αξιοποιήσουν ό,τι τους έχει στερήσει η φύση και να δείξουν τα χαρίσματα εκείνα που η ίδια η φύση τους έχει δώσει.

 

Το γεγονός ότι η κυρία Αράπογλου είναι μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας δείχνει πως δεν υπάρχουν φραγμοί στην κοινωνία, αλλά δύναμη ψυχής και θέλησης, με την οποία οι συμπολίτες μας αυτοί μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα, πολλές φορές και από άτομα που δεν έχουν αναπηρία.

 

Ο ίδιος, όχι μόνο ως Πρόεδρος της Βουλής, αλλά και με την παλαιότερη ιδιότητά μου του Υπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αγκάλιασα αυτό το χώρο με ιδιαίτερη αγάπη.

 

Και τώρα, βέβαια, ως Πρόεδρος της Βουλής, σε συνεργασία με όλες τις πτέρυγες αλλά και την Κυβέρνηση, προσπαθούμε να δώσουμε τις δυνατότητες εκείνες που θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη και θα τους εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις να αναδείξουν αυτά που με τη δύναμη και τον πλούτο της ψυχής τους μπορούν να προσφέρουν ισότιμα στην ελληνική κοινωνία, στην πολιτική, στην τέχνη, στον πολιτισμό.

 

Συγχαίρω τόσο τον Πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, κ. Καρατζαφέρη, όσο και τη συνάδελφο βουλευτή της κοινοβουλευτικής ομάδας του, κυρία Αράπογλου, που πήρε αυτή τη συγκινητική πρωτοβουλία για να έχουμε σήμερα μαζί μας τον καλλιτέχνη αυτής της αγιογραφίας που θα κοσμήσει τη Συλλογή Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων».

 

Η κ. Αράπογλου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής, καθώς και τον καλλιτέχνη για την προσφορά του έργου του, που -όπως είπε- αποτελεί έκφραση τιμής για όλους τους βουλευτές.

 

«Η εκδήλωση αυτή είναι μια ευκαιρία να δείξουμε τις ικανότητες των κωφών, όπως και η δική μου εκλογή ως μέλους του Κοινοβουλίου». Ευχαρίστησε, επίσης, τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. που τη συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, δίνοντάς της έτσι τη δυνατότητα να κατακτήσει το υψηλό αυτό αξίωμα.

 

Ο ζωγράφος κ. Μαντέλης εξέφρασε αισθήματα τιμής για την υποδοχή του από τον Πρόεδρο της Βουλής και την αξιοποίηση του έργου που προσέφερε.

 

«Χαίρομαι ιδιαίτερα και σας ευχαριστώ, κ. Πρόεδρε, είναι μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ», είπε στον κ. Σιούφα ευχόμενος επιτυχία στο έργο του Προέδρου και των βουλευτών.

 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών κ. Γαργάλης συνεχάρη τον Πρόεδρο της Βουλής για το έμπρακτο ενδιαφέρον του προς τους ανθρώπους με αναπηρία και ανέφερε: «Τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους, αρκεί η πολιτεία, με νόμους και υποδομές, να τους εξασφαλίζει προσβάσιμο περιβάλλον για να τους διευκολύνει στη ζωή και την εργασία τους».

 

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Καρατζαφέρης, τέλος, είπε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος για τη βουλευτή Δήμητρα Αράπογλου και την πρωτοβουλία της. Θα ήθελα, επίσης, να συγχαρώ τον κ. Μαντέλη για την πολύ καλή δουλειά του και να επιβεβαιώσω, ως συγγραφέας του βιβλίου «Οι άγιοι της πίστεώς μας», ότι πράγματι έτσι είναι με τον άγιο Νικόδημο.

 

Αυτό όμως που αξίζει ιδιαίτερα συγχαρητήρια είναι η ευαισθησία του Προέδρου του Σώματος, ο οποίος πέρα από την καθημερινότητα έχει την ευρυχωρία της καρδιάς να παρακολουθεί τέτοια εξαιρετικά γεγονότα, όπως είναι η προσπάθεια των ανθρώπων με ειδικές δυνατότητες να είναι ισότιμοι στην κοινωνική δράση.

 

Θέλω, επίσης, να καταθέσω την εμπειρία που είχα ως ευρωβουλευτής, ότι από τα 500 άτομα που είχα καλέσει να παρακολουθήσουν συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι πιο καλοί ακροατές ήταν οι σπουδαστές της Σχολής Κωφών Θεσσαλονίκης».
Εμφανίσεις: 74344
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!