Αγαπάτε αλλήλους από την Ι.Μ. Πατρών

ImageΥλοποιεί και με το παραπάνω την ιερή πράξη της βοηθείας προς το συνάνθρωπο και χαρίζει σε όλους τους αδυνάμους

της κοινωνίας μας την ελπίδα μπροστά στο θλιβερό τους αδιέξοδο.

Η ορθόδοξη πίστη διακηρύσσει ότι ο άνθρωπος οδηγείται στην Θέωση και μέσω της αγάπης του προς τον συνάνθρωπο.

 

Με εντολή λοιπόν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου ομάδα κληρικών με επικεφαλής τον Αρχιμανδρίτη π. Χρύσανθο Στελλάτο και τους ιερείς π. Γρηγόριο Κόρδα και π. Κωνσταντίνο Γουρδούπη επισκέφθηκε τον καταυλισμό των Αφγανών στην περιοχή Τερψιθέας στην Πάτρα και προσέφερε πλούσιο Χριστουγεννιάτικο γεύμα στους μετανάστες.

 

Το γεύμα αποτελείτο από μεγάλες ποσότητες ρύζι, μοσχαρίσιο κιμά, ντοματοπολτό, λάδι, κιβώτια με κουραμπιέδες – μελομακάρονα και 200 κιλά ψωμί.

 

Να αναφερθεί, ότι καθημερινά οι ενορίες έχουν αναλάβει την υποχρέωση να σιτίζουν εκ περιτροπής τον καταυλισμό.

 

Ο π. Χρύσανθος Στελλάτος έχοντας διερμηνέα κάποιον από τους μετανάστες τους υπενθύμισε για την σημερινή Μεγάλη Ημέρα της Χριστιανοσύνης και τους ευχήθηκε να βρουν τον δρόμο τους.

 

Η σύντομη αυτή αναφορά του π. Χρυσάνθου πραγματικά τους ευχαρίστησε, αν και στο σύνολό τους είναι Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.

 

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον κ. Χρυσόστομο και στον Ιερό Κλήρο των Πατρών ο οποίος με αυταπάρνηση επιτελεί το θέλημα του Θεού και υλοποιεί το θεάρεστο έργο που ακούει στο όνομα φιλανθρωπία.

 

Τέλος, η ομάδα των κληρικών συναντήθηκε με τον πρώην βουλευτή Αχαϊας Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος είχε επισκεφθεί νωρίτερα τον καταυλισμό οικογενειακώς για προσφορά Αγάπης.
Εμφανίσεις: 28118
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!