Δύσκολες ώρες περνάνε οι Ορθόδοξοι της Κένυας

Image
Ο Μητροπολίτης Κένυας Μακάριος
Η νέα χρονιά για την Κένυα ξεκίνησε με βία, συγκρούσεις, θανάτους, αλλά και αλλεπάλληλες εμφύλιες

διαμάχες μεταξύ φατριών και αστυνομίας, που σύμφωνα με μετρήσεις οι νεκροί είναι πάνω από 300 άτομα.

 

Στην πρωτεύουσα της Κένυας στο Ναϊρόμπι στεγάζεται η Πατριαρχική Σχολή και λίγο ποιο πέρα στις φτωχογειτονιές της Kibera, που είναι το μεγαλύτερο σημείο της πρόσφατης βίας ο Ορθόδοξος Ναός του Αγίου Γεωργίου.

 

 

Ο Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος όπως μας πληροφόρησε συνεργάτης μας, έχει αναφέρει πως έχουν καεί πολλά σπίτια ορθοδόξων στην Kibera, οι οποίοι τώρα τρέχουν να βρουν καταφύγιο στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

 

 

Επίσης ο Κένυας κ. Μακάριος ανέφερε πως ήδη τρεις μη ορθόδοξες εκκλησίες στην Kibera άλλα και στην Δυτική Κένυα έχουν ισοπεδωθεί τελείως, και φόβος μας είναι να μην γίνει στόχος και ο ναός του Αγίου Γεωργίου.

 

 

Ο κ. Μακάριος τόνισε πως αρκετοί ιερείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, είδαν με τα μάτια τους τα σπίτια τους, να είναι τυλιγμένα μέσα στις φλόγες από τις φωτιές του οργισμένου όχλου, με αποτέλεσμα να έχουν μείνει στον δρόμο.

 

 

Τέλος ο Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος κάνει έκκληση σε όλους τους Ορθοδόξους του κόσμου, να προσεύχονται στο Θεό για την ειρήνη και την ενότητα στην Κένυα. 

Εμφανίσεις: 43792
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!