Ξεκινά στο Σίδνεϋ η 10η Κληρικολαϊκή συνεύλεση

ImageΜε πολυαρχιερατική θεία λειτουργία στον ιερό καθεδρικό ναό του Σίδνεϋ θα ξεκινήσει την Κυριακή 27 Ιανουαρίου το πρόγραμμα της 10ης Κληρικολαϊκής

Συνέλευσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Οι ουσιαστικές εργασίες της Κληρικολαϊκής θα ξεκινήσουν την Δευτέρα με το καλωσόρισμα και την εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού και το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου το οποίο θα μεταφέρει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος, που θα παρακολουθήσει τις εργασίες της συνέλευσης.

 

Μεταξύ των ομιλητών είναι ο δημοσιογράφος και τέως ευρωβουλευτής Γιάννης Μαρίνος ο οποίος θα αναφερθεί στις εμπειρίες του από το Ευρωκοινοβούλιο καθώς και ο Θεολόγος-εκδότης του "Δόμου" Δημήτρης Μαυρόπουλος που θα μιλήσει με θέμα "Τα κείμενα του Παπαδιαμάντη και οι Νεοέλληνες".

Στα πλαίσια των εργασιών θα γίνει εκλογή νέων μελών του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, οικονομική έκθεση και συζήτηση επί του ισολογισμού του Consolidated Trust της Αρχιεπισκοπής και εισηγήσεις για την Θεολογική Σχολή, τα κολλέγια και τα άλλα εκπαιδευτήρια της Αρχιεπισκοπής.

Άλλα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα πολιτιστικά, νεολαία, νομοκανονικά, ιεραποστολή, φιλόπτωχοι αδελφότητες, κοινωνική πρόνοια, γηροκομεία της Αρχιεπισκοπής κ.α.

Στην Κληρικολαϊκή θα συζητηθούν, επίσης, διεκκλησιατσικά θέματα, οικουμενικές σχέσεις, δημόσιες σχέσεις καθώς και θέματα που σχετίζονται με τα μέσα ενημέρωσης και θα εκδοθούν σχετικά ψηφίσματα.

 

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου

Εμφανίσεις: 31763
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!