Συλλυπητήρια Μπούς - Πούτιν για τον Αρχιεπίσκοπο

ImageΤα συλλυπητήρια τους εξέφρασαν μέσα από ανακοίνωση ο Πρόεδρος της Αμερικής κ. Μπούς και ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Πούτιν,

για την εκδημία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου.

 

Πρόεδρος Αμερικής κ. Μπους:

 

"Η Λόρα και εγώ εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στον ελληνικό λαό σε αυτή την ώρα του πένθους για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου.

 

Ο αποθανών Αρχιεπίσκοπος ήταν ευρέως γνωστός ως μια ευκρινής φωνή της Ορθόδοξης πίστης, και για την ενεργοποίησή του υπέρ του ενδοθρησκευτικού διαλόγου, και την προώθηση κοινωνικών προγραμμάτων που βοηθούσαν τους αδύναμους.

 

Οι προσευχές μας βρίσκονται με τον ελληνικό λαό και όλους όσοι ακολούθησαν την πνευματική του καθοδήγηση".

 

Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Πούτιν:

 

«Η με αυταπάρνηση διακονία του για το καλό της Εκκλησίας και της ενότητας της ορθοδοξίας, τα διαδοχικά βήματά του για την εδραίωση των ιστορικών δεσμών φιλίας μεταξύ των λαών της Ρωσίας και της Ελλάδας, του χάρισαν ευρεία αναγνώριση και σεβασμό".

 

"Είμαι πεπεισμένος ότι η φωτεινή μνήμη για τη Μακαριότητά του θα πολλαπλασιάσει τις κοινές μας προσπάθειες για την περαιτέρω ανάπτυξη της Ρωσο-ελληνικής συνεργασίας, τον εμπλουτισμό των μακραίωνων πολιτιστικών και πνευματικών σχέσεων των δύο χωρών".
Εμφανίσεις: 25199
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!