Επικίνδυνες "σκιές" στην εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου

ImageΤο άδικο δεν ευλογείτε από τον Κύριο.Ως εκ τούτου και οι μηχανορραφίες που τεχνηέντως στήθηκαν

εκ του διαβόλου για να αμαυρώσουν την εικόνα της Εκκλησίας μας είναι βέβαιο πως θα πέσουν στο κενό ενώ οι ρασοφόροι και οι λαϊκοί που ενεπλάκησαν και πρωταγωνίστησαν σ’ αυτές λίαν συντόμως θα γευθούν τη ρομφαία του Κυρίου μας.

 

«Φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος» ανακράζει ο Απόστολος Παύλος στην προς Εβραίους επιστολή του, προειδοποιώντας όλους αυτούς που κινούνται στις σκοτεινές στοές του παρασκηνίου. «Αν δε ο οφθαλμός σου πονηρός ή, όλον το σώμα σου σκοτεινόν έσται. ει ουν το φως το εν σοι σκότος εστιν το σκότος πόσον» (Ματθ. 6,23).

 

Εκ των πονηρών τούτων διαδρομών αναφύονται και προέρχονται οι ψευδολογίες, οι συκοφαντίες, ο φθόνος, το μίσος και οι ιδιοτέλειες που αποβλέπουν σε ανίερους στόχους.

 

Ως παράγωγα δε αυτών νοούνται οι αιωρούμενες καταγγελίες περί δήθεν εκβιασμών ρασοφόρων και λαϊκών που αποσκοπούν κυρίως στο να προσδώσουν τη σκιά του υποκόσμου στην όλη διαδικασία εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου.

 

Ευθαρσώς μάλιστα καταλογίζουμε το ανυπόστατο και αιωρούμενο της καταγγελίας εκ του τρόπου που αυτή διατυπώθηκε από τον συγκεκριμένο ρασοφόρο Ιεράρχη. 

Τρόπος που δεν συνάδει στο δέοντα σεβασμό, ενώ εμπεριέχει πτυχές που εκθέτουν τον ίδιο τον καταγγέλλοντα στα μάτια των πιστών. Το αυστηρό ύφος μας επ’ ουδενί πρέπει να εκληφθεί ότι αποσκοπεί στην ενίσχυση της μιας ή της άλλης υποψηφιότητας.

 

Κάθε άλλο. Αυθορμήτως προκαλείται και διατυπώνεται υπό τη μορφή της λαϊκής αγανάκτησης, αφού η καταγγελία συνέβαλε να διασυρθεί η έξωθεν καλή μαρτυρία της Εκκλησίας και να υποβαθμισθεί το εκπηγάζων εξ αυτής εκκλησιαστικό κύρος.

 

Αντιευαγγελική και αντιχριστιανική συμπεριφορά

 

Η όλη στάση και συμπεριφορά λοιπόν του καταγγέλλοντα Ιεράρχη είναι πρωτίστως αντιευαγγελική και αντιχριστιανική. Ως Ιεράρχης όφειλε να γνωρίζει ότι στο κατά Ματθαίον ευαγγέλιον αναφέρεται επακριβώς ο τρόπος χειρισμού τέτοιων περιπτώσεων, τον οποίο προτείνει ο ίδιος ο Κύριος μας.

 

Όταν έχεις ένα πρόβλημα με τον αδελφό σου, κοιτάς να το επιλύσεις με άμεση επικοινωνία μαζί του.Εάν αποτύχεις τότε παρουσία ενός τουλάχιστον μάρτυρα αναζητάς την αλήθεια.

 

Εάν και πάλι δεν βρεις λύση τότε το καταγγέλλεις στην Εκκλησία, («ειπέ τη Εκκλησία» Ματθ. 18,15).
Δικαιολογείται άραγε η άγνοια τούτων των εδαφίων από τον καταγγέλλοντα ρασοφόρο της Εκκλησίας μας; Φυσικά και όχι! Και αυτό διότι ο συγκεκριμένος Ιεράρχης διετέλεσε και καθηγητής στη Θεολογική Σχολή.

 

Αντί λοιπόν να ακολουθήσει τη δέουσα ευαγγελική οδό επέλεξε να διασύρει αορίστως αποστέλλοντας επιστολές προς τα αδηφάγα ΜΜΕ έναν εν Χριστώ αδελφό του Επίσκοπο, ο οποίος ουδέποτε μέχρι σήμερα έδωσε κατά την ποιμαντική του διαδρομή αφορμή για δυσμενή σχόλια.

Και εμφανώς επιχείρησε να σπιλώσει αυτόν ενόψει της αρχιεπισκοπικής εκλογής!

 

Κίνδυνος ενστάσεων κατά της εκλογής

 

Το δεύτερο σημείο της ανοίκειας συμπεριφοράς του έχει να κάνει με την εσπευσμένη φυγή του από την Καλαμάτα. Το πρώτο σφάλμα του δεν αρκούσε για τον καταγγέλλοντα Ιεράρχη αλλά φρόντισε με αστείες δικαιολογίες να διαπράξει και δεύτερο έγκλημα.

 

Αντί λοιπόν να μεταβεί μόνος του στον εισαγγελέα και να επιδώσει τα όσα στοιχεία ισχυρίζεται πως διαθέτει για να διαλευκάνει την υπόθεση, έφυγε. Υποστήριξε πως δεν έλαβε κλήση από εισαγγελέα. Και έτσι ακόμη και να ήταν ενοχοποιείται ο ίδιος.

 

Μα είναι δυνατόν ως Ιεράρχης να περιμένεις να επιληφθεί ο εισαγγελέας, αντί να τρέξεις πρωί -πρωί μόνος σου σ’ αυτόν! Μάλιστα με θράσος καρδιναλίου επεσήμανε ότι έδωσε εντολή στο δικηγόρο του να ζητήσει να μεταβεί στον εισαγγελέα στις 10 Φεβρουαρίου!!! Δηλαδή, επέλεξε ο δυστυχής ρασοφόρος να δημιουργήσει μια «σκιά» στην όλη εκλογική διαδικασία, που θα γίνει στις 7 Φεβρουαρίου.

 

Μια σκιά επικίνδυνη, η οποία δύναται να προκαλέσει και ενστάσεις κατά της εκλογής του συγκεκριμένου υποψηφίου που φρόντισε να σπιλώσει.

«Μπούμερανγκ» για τον ίδιο η δήθεν καταγγελία του!

 

Το τρίτο απαχθές σημείο της ανοίκειας συμπεριφοράς του έχει να κάνει με αυτό-καθαυτό το περιεχόμενο της καταγγελίας του περί εκβιασμού.

 

Σύμφωνα με το Απόστολο Παύλο ο Επίσκοπος οφείλει να είναι από πάσης απόψεως κεκαθαρμένος, διαυγής θα λέγαμε, πεντακάθαρος, κόσμημα (βλ. Επιστολή προς Τιμόθεον) ... Ως εκ τούτου κανείς τέτοιος επίσκοπος δύνανται να τύχει θύμα οιονδήποτε εκβιασμού.

 

Εκ των πραγμάτων η καταγγελία του συγκεκριμένου ρασοφόρου πάσχει, αφού ο ίδιος αποκαλύπτει εμμέσως ότι έχει τρωτά σημεία βάσει των οποίων εκδηλώνεται ή δύναται να εκδηλωθεί η ανήθικη πράξη του εκβιασμού.

 

Στην περίπτωση αυτή λοιπόν εκτός του εισαγγελέα οφείλει να παρέμβει και η Ιερά Σύνοδος και να προβεί σε επισταμένη έρευνα, ώστε ή να παραδώσει αυτόν τον ρασοφόρο είτε στην εκκλησιαστική δικαιοσύνη είτε να τον επιστρέψει ως «λευκή περιστερά» στο ποίμνιό του, διώχνοντας κάθε «στίγμα» απ’ αυτόν.
Εμφανίσεις: 62499
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!