Ο Καισαριανής Δανιήλ υποδέχθηκε το Τίμιο Ξύλο

ImageΜε αισθήματα βαθιάς θρησκευτικής ευλάβειας και έντονης ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπο του Θεανθρώπου Ιησού ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, υποδέχθηκε χθες Σάββατο ένα από τα μεγαλύτερα τμήματα Τίμιου Ξύλου.

 

Το τμήμα του Τίμιου Ξύλου που φυλάσσεται σαν Ιερή Παρακαταθήκη στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, μεταφέρθηκε χθες με τιμές στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καισαριανής.

 

Το Τίμιο Ξύλο μετέφερε στην Αθήνα ο Ηγούμενος της Παναγίας Σουμελά Αρχιμ. Σεραφείμ Ατματζίδης, το οποίο υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

 

Αργότερα το Τίμιο Ξύλο τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, που εκεί πλήθος πιστών από όλη την Αθήνα συρρέουν συνεχώς για να το προσκυνήσουν.

 

Επίσης το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής, ως και το Σάββατο 5 Απριλίου 2008, για να μπορέσει κάθε πιστός να προσευχηθεί στην χάρη του και να πάρει την ευλογία.

 

Τέλος να αναφερθεί πως το Τίμιο Ξύλο αποτελεί δώρο του Αυτοκράτορα της Τραπεζούντας Μανουήλ του Γ' Κομνηνού στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα της Μικράς Ασίας το έτος 1390 μ. Χ.

 

Το Τίμιο Ξύλο θάφτηκε στη γη, με τον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου, ανασύρθηκε το 1931, με ενέργειες του Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθου και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών και της Ελληνικής κυβέρνησης.

 

Για 40 χρόνια έμεινε στις προθήκες του Βυζαντινού Μουσείου Αθηνών, ενώ από το 1993 φυλάσσεται στην Ι. Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο.  
Εμφανίσεις: 60570
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!