"Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να βλέπει μπροστά"

ImageΚληθείς σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης να σχολιάσει την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το «Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης» πως: «Η Εκκλησία δηλαδή δέχεται και ευλογεί την παραδεδομένη

τέλεση του Γάμου κατά το Ορθόδοξο Τυπικό ενώ θεωρεί πορνεία κάθε άλλη «συζυγική» σχέση εκτός αυτού, τόνισε στην ΝΕΤ:

 

«Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να βλέπει μπροστά, να αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες και είναι αποφασισμένη να συμβαδίσει με την κοινωνική πραγματικότητα, όπως αυτή διαμορφώνεται σε κάθε εποχή, και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά υπαρκτά κοινωνικά προβλήματα».

 

Ο κ. Χατζηγάκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τους Ιεράρχες δηλώνοντας: «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω για τις θέσεις τους στα θέματα αυτά, τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και όλους τους Ιεράρχες, που, με συναίσθηση κοινωνικής ευαισθησίας, αντιμετωπίζουν τις προτάσεις μας".

 

Επίσης ο κ. Χατζηγάκης τόνισε πως "Δεν θα πρέπει η Εκκλησία να δώσει την εντύπωση σε ορισμένους ότι αδιαφορεί για υπαρκτά κοινωνικά προβλήματα και ότι δεν διατηρεί πάντα ισχυρά τα αισθήματα αγάπης και κατανόησης για όλους τους ανθρώπους".

 

Τέλος να αναφέρουμε πως ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης απέστειλε επιστολή – απάντηση στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο, ο οποίος με επιστολή εξέφρασε στον Υπουργό, τους προβληματισμούς του σχετικά με το «Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης».
Εμφανίσεις: 76712
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!