Η Τσαρίτσανη τίμησε την Ορθοδοξία και το τέκνο της

ImageΜε επισημότητα και λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, η ιστορική κοινότητα της Τσαριτσάνης

τίμησε και εφέτος την επέτειο αναστήλωσης των Ιερών Εικόνων και τη μνήμη του άξιου τέκνου της, του μεγάλου Διδασκάλου του Γένους Κωνσταντίνου Οικονόμου του εξ Οικονόμων.

 

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον κατάμεστο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τσαριτσάνης, όπου συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ζηλανδίας κ. Ιωσήφ και Ελασσόνος κ. Βασίλειος, και συλλειτούργησαν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός και οι ιερείς π. Γεώργιος Κοντοτάσιος και π. Αλέξανδρος Νεζεργιώτης.

 

Σε περίοπτη θέση υπήρχαν αναθήματα, λείψανα, η Δεσποτική Μήτρα και τα ιερά Άμφια του Κων/νου Οικονόμου, που, έως και σήμερα, φυλάσσονται στην Τσαριτσάνη.

 

Αμέσως μετά, αναπέμφθηκε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Τσαριτσανιώτη Διδασκάλου του Γένους πρεσβυτέρου Κων/νου Οικονόμου και των αρχιερέων Κυρίλλου, Πολυκάρπου και Ιωσήφ.

 

Για την Ορθοδοξία και την πληθωρική προσωπικότητα του Τσαριτσανιώτη κληρικού μίλησε ο γνωστός κληρικός – πρωτοπρεσβύτερος – καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών π. Γεώργιος Μεταλληνός, που τον χαρακτήρισε «κόσμημα της Θεσσαλικής Τσαριτσάνης».

 

«Ο Κων. Οικονόμος εργάστηκε με σθένος και παρρησία για τη διαφύλαξη της ενότητας της Εκκλησίας. Διακήρυττε ότι η Ορθοδοξία είναι η ψυχή του Έθνους. Ταυτίζει την Ορθοδοξία με το Έθνος και πως είναι καταστροφή η αποσύνδεση τους.

 

Οι αρχές του Οικονόμου του εξ Οικονόμων, που έβλεπε μακριά, είναι αναγκαίες και σήμερα για την ενότητα της Εκκλησίας…», τόνισε με νόημα ο π. Γεώργιος Μεταλληνός.

 

Ακολούθησε επίσκεψη στην «Οικονόμειο Σχολή» και δεξίωση που παρέθεσε η κοινότητα στο κέντρο «Αποστακτήριο».

 

Στις χθεσινές εκδηλώσεις της Τσαριτσάνης παραβρέθηκαν :

 

Ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Στ. Ροντούλης, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας(εκπρόσωπος του περιφερειάρχη κ. Φ. Γκούπα) κ. Κων. Μέγας, η έπαρχος Ελασσόνας κ. Μαρία Μαμάρα, ο αντινομάρχης Λάρισας κ. Β. Ντόκος, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι κ.κ. Δημ. Τσιουρής και Βάϊος Σαμαράς, η νομαρχιακή σύμβουλος Λάρισας και υποδιοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Μαρία Σπύρου – Σαϊνη, ο δήμαρχος Λιβαδίου κ. Γ. Γαλάνης, οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας κ.κ. Τηλέμ. Γκαμπέτας και Κ. Δριστέλλας, ο «οικοδεσπότης» κοινοτάρχης Τσαριτσάνης κ. Νικ. Τσιμπόλης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σαρανταπόρου κ. Χαρίσης Τσιουρής, ο κοινοτάρχης Καρυάς κ. Αντ. Δάσσιος, ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΚΑΛ Ελασσόνας κ. Γιάννης Κόκκινος, ο πολιτευτής του ΛΑΟΣ κ. Μπέλτσιος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο κοινοτικό συμβούλιο Τσαριτσάνης κ. Δημ. Παπαστερίου, κοινοτικοί σύμβουλοι, αξιωματικός εκπρόσωπος του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, ο διοικητής της 850 Α.Κ. κ. Λαδόπουλος(ως εκπρόσωπος της Στρατιάς), ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας κ. Μουλτσιάς, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας κ. Πέτρος Χατζήνας, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας κ. Μιλτ. Βελεσιώτης, προϊστάμενοι υπηρεσιών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, τα δ.σ. του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης και του Μορφωτικού Συλλόγου, εκπαιδευτικοί, απόδημοι Τσαριτσανιώτες και πολύς κόσμος. 
Εμφανίσεις: 29441
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!