Σημαντική οικονομική ενίσχυση του Αλεξανδρείας

ImageΟ πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ποιμαντική επίσκεψη στη Μαδαγασκάρη,

είχε το πρωί συνάντηση στην πρωτεύουσα Ανταναναρίβο, με τον πρωθυπουργό της χώρας Σαρλ Ραμπεμαναντζάρα.

 

Παρόντες στη συνάντηση, που διήρκεσε μία ώρα, ήταν ο οικείος επίσκοπος κ. Ιγνάτιος, ο πρόξενος της Ελλάδας στη Μαδαγασκάρη Παναγιώτης Ταλούμης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μαδαγασκάρης Χρήστος Σπηλιόπουλος.

 

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν κυρίως, ήταν οι συνέπειες από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα "Ιβάν" από το αφρικανικό νησί που άφησε πίσω του τουλάχιστον δέκα νεκρούς και χιλιάδες αστέγους.

 

Εκφράζοντας τη συμπαράσταση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής προς τους πληγέντες της Μαδαγασκάρης, ο πατριάρχης Αλεξανδρείας παρέδωσε στον πρωθυπουργό της χώρας σημαντική οικονομική βοήθεια για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών εκ μέρους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, του Ελληνικού Προξενείου και της Ελληνικής Κοινότητας.

 

Παράλληλα, ο κ. Θεόδωρος ζήτησε από τον κ. Ραμπαμαναντζάρα να μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς του στον πρόεδρο της χώρας Μαρκ Ραβαλομανάνα.

 

Ο πρωθυπουργός της Μαδαγασκάρης ευχαρίστησε για την ελληνική βοήθεια και υπογράμμισε τις αδελφικές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών και κρατών που χρονολογούνται εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που έφτασαν οι πρώτοι Έλληνες στη Μαδαγασκάρη.

 

«Παρακολουθούμε με προσοχή όλα όσα κάνετε για το λαό της χώρας μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σαρλ Ραμπεμαναντζάρα.

 

Τέλος, ο πατριάρχης Αλεξανδρείας δώρισε στον πρωθυπουργό της Μαδαγασκάρης μία εικόνα του Ιησού Χριστού και τον ευχαρίστησε για την αγαστή συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησής του και της οικείας Επισκοπής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

 

Φώτο: Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος με τον Πρωθυπουργό της Μαδαγασκάρης  
Εμφανίσεις: 96796
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!