Ζητούν απο τον Αρχιεπίσκοπο την εκλογή Νικηφόρου

ImageΜε απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκαδίων, ζητά ευθέως απ΄ τον Αρχιεπίσκοπο την εκλογή Νικηφόρου επικαλούμενο την εκπεφρασμένη βούληση λαού και κληρικών της Λευκάδας.

Όσο οι μέρες περνούν, τόσο μεγαλύτερη είναι η αγωνία των πιστών της Λευκάδας για τον αντικαταστάτη του μακαριστού μητροπολίτη μας Νικηφόρου.

 

Κανείς δεν είναι σε θέση αυτή την στιγμή να προσδιορίσει ακριβώς το χρόνο που θα γίνει η εκλογή. Όλες όμως οι πληροφορίες μας συγκλίνουν ότι θα έχουμε νέο μητροπολίτη πριν το Πάσχα χωρίς να αποκλείεται και η περίπτωση εκλογής μετά απ αυτό.

 

Η μεγάλη αγωνία όμως δεν έχει να κάνει τόσο ως προς το χρόνο εκλογής, όσο ως προς το πρόσωπο που θα εκλεγεί δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Λευκάδας έχει ήδη εκφράσει την άποψή της επί του θέματος δείχνοντας σαφέστατα την προτίμησή της απέναντι στον ηγούμενο της Ι.Μ. Φανερωμένης Νικηφόρο Ασπρογέρακα.

 

Η στήριξη αυτή προκύπτει μέσα από τις αρκετές χιλιάδες υπογραφές υποστήριξης που έχουν συγκεντρωθεί, όσο και από την προτίμηση των αρχών του τόπου μας. Η στήριξη της υποψηφιότητας Νικηφόρου είναι σχεδόν καθολική.

 

Θέση στις εξελίξεις αυτές πήρε και το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Λευκαδίων στην προχθεσινοβραδυνή του συνεδρίαση το οποίο παρεμβαίνει με επιστολή του προς τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ζητώντας του να εκλεγεί νέος μητροπολίτης ο ηγούμενος της Ι.Μ. Φανερωμένης. Ας δούμε το ψήφισμα.

 

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

 

«Μακαριώτατε, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκαδίων του Νομού Λευκάδας σαν θεσμικός εκπρόσωπος των συμπολιτών του Δήμου μας και εκφράζοντας το σύνολο της βούλησης και της απαίτησής τους απευθύνεται με το ψήφισμα αυτό στο σύνολο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας αλλά και δη προσωπικά στον αρχιεπίσκοπο προσωπικά και αιτείται την εκλογή στην Μητρόπολη Λευκάδας και Ιθάκης μετά το θάνατο του μακαριστού Μητροπολίτου μας κ. Νικηφόρου τον Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο Ασπρογέρακα, Ηγούμενο της Ι. Μονής Φανερωμένης.

 

Το ήθος του πατέρα Νικηφόρου, η κοινωνική του δράση, η προσέγγισή του στη νεολαία, η εκκλησιαστική ζωή, η αγάπη του στους συμπολίτες, η ταύτησή του με τα προβλήματα και τις αγωνίες των συνανθρώπων μας τον καθιστούν και τον επιβάλλουν καθολικά αποδεκτό για Μητροπολίτη και Ποιμενάρχη μας.

 

Είμαστε βέβαιοι, ότι το αίτημά μας αυτό θα έχει την δέουσα προσοχή της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας και εσάς προσωπικά ώστε η εκλογή του πατήρ Νικηφόρου σαν Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης να εναρμονιστεί πλήρως με την εκπεφρασμένη βούληση του κλήρου και του λαού των Λευκαδίων».

 

Με το σκεπτικό ότι η Εκκλησία και η Πολιτεία αυτοδιοικούνται και δεν πρέπει κανείς να παρεμβαίνει στο θεσμικό πεδίο του άλλου, απείχαν απ την ψηφοφορία οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Βλάχος, Κ. Δρακονταειδής, Χ. Καλός και Ζ. Μικρώνης.

 

Η μάχη της διαδοχής για την Μητρόπολη έχει αρχίσει να φουντώνει και αναμένεται πολύ σύντομα να πάρουν θέση υπέρ του π. Νικηφόρου και άλλα κορυφαία θεσμικά πρόσωπα αλλά και προσωπικότητες της Λευκάδας.

ΗΛΙΑΣ Π. ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ
Εμφανίσεις: 29747
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!