Διαμαρτυρία κατοίκων για εκτάσεις της Βατοπεδίου

Image
Ιερά Μονή Βατοπεδίου Αγ. Όρους
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στην Πλατεία Αριστοτέλους

της Θεσσαλονίκης, από κατοίκους της Ουρανούπολης, του Δήμου Ακάνθου Χαλκιδικής.

Αφορμή της μαζικής διαμαρτυρίας των κατοίκων, είναι η ανταλλαγή στρεμμάτων δασικής έκτασης της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους, με την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου ΑΕ.

Η ακριβής έκταση είναι 8.068 στρέμματα του δάσους της Ουρανούπολης και το 1/3 του δομημένου οικισμού της, με το 2,36% της Λίμνης της Βιστονίδας, καθώς και χρηματικό ποσό.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο της Ουρανούπολης, με την συμπαράσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του νομού.

Επίσης οι κάτοικοι ζητούν να ακυρωθεί άμεσα η συμβολαιογραφική πράξη, της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, με ημερομηνία υπογραφής 22 Μαΐου 2007.

Τέλος οι κάτοικοι δήλωσαν πως πρέπει να μείνει ζωντανό το φυσικό περιβάλλον, το δάσος, αλλά και ο Αρχαιολογικός χαρακτήρας της Ουρανούπολης, γιατί αλλιώς στο άμεσο μέλον θα υπάρξουν μεγαλύτερες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Εμφανίσεις: 34285
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!