Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με παραβίαση του Άβατου

ImageΓια άλλη μια φορά σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην Ουρανούπολη,

από τα μέλη της "Διαδημοτικής Κίνησης Πολιτών Χαλκιδικής" όσο αφορά την καταπάτηση δασικών εκτάσεων από μοναστήρια του Αγίου Όρος.

 

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης επικράτησε μεγάλη ένταση, με τους κατοίκους να έχουν φτάσει μέχρι την «Πύλη» της Αθωνικής Πολιτείας (Μονή Ζυγού).

 

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως έχει γίνει από τα μοναστήρια του Αγίου Όρους καταπάτηση δασικών και δημοσίων-ιδιωτικών εκτάσεων, και πρέπει άμεσα να γίνει η ακύρωση της συμβολαιογραφικής πράξης που αφορά τις εκτάσεις συνολικού μεγέθους 82.300 στρέμματα γης.

 

Συγκλονιστικό είναι το γεγονός από ότι πληροφορηθήκαμε, πως μια ομάδα γυναικών παραβίασε τα όρια του Αγίου Όρους και πάτησε συμβολικά σε έδαφος άβατο, αμέσως άντρες της Αστυνομίας έσπευσαν και τις απομάκρυναν από το σημείο.

 

Επίσης κατά τα λεγόμενα των διαμαρτυρόμενων στις 14 Ιανουαρίου γίνεται ακόμη ένα δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη, με αντίδικο τη μονή Κουτλουμουσίου, που διεκδικεί από το δημόσιο 4.500 στρέμματα.

 

Τέλος τα μέλη της «Διαδημοτικής Κίνησης Πολιτών Χαλκιδικής» τονίζουν πως οι δασικές εκτάσεις δεν ανήκουν σε κανέναν, διότι είναι περιουσία ολόκληρου του Ελληνικού λαού, γι΄ αυτό πρεπει να ανακληθεί ο αποχαρακτηρισμός τους.

 

 

ΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΚΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΝ

 

Μονή Κουτλουμουσίου  4.500 στρ.     Δήμος Τορώνης

Μονή Ξενοφώντος        53.000στρ.    Δήμος Σιθωνίας

Μονή Βατοπεδίου          8.608στρ.     Δήμος Σταγείρων- Ακάθνθου

Μονή Διονυσίου            15.400στρ.   Δήμος Ορμύλιας

Μονή Βατοπεδίου         12 οικόπεδα   Δήμος Καλλικράτειας" 

Πηγή πίνακα: halkidikinews.gr
Εμφανίσεις: 40451
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!