Ι.Μ. Δημητριάδος:«Ευχαριστία, Εκκλησία, Κόσμος»

Image
Η αίθουσα του συνεδρίου
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης (Ζηζιούλας), Ακαδημαϊκός, πρ. Καθηγητής

των Πανεπιστημίων Kings College, Εδιμβούργου, Γλασκώβης και Θεσσαλονίκης, θα είναι ο πρώτος εκ των εισηγητών στην δεύτερη σειρά των μαθημάτων της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008, 6:30 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα και θα μιλήσει με θέμα «Ευχαριστία και Κόσμος».

 

Δεύτερος εισηγητής θα είναι ο π. Hervé Legrand, Ομότιμος Καθηγητής του Institut Catholique de Paris, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Η ευχαριστιακή εκκλησιολογία στο πλαίσιο του θεολογικού διαλόγου Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας».

 

Η θεματική του ακαδημαϊκού έτους 2007-2008 έχει ως τίτλο «Ευχαριστία, Εκκλησία, Κόσμος».

 

Εμπνευστής και εμψυχωτής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ Συντονιστής του προγράμματος είναι ο θεολόγος-πάρεδρος επί θητεία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ. Παντελής Καλαϊτζίδης.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Για όσους έχουν πρόβλημα πρόσβασης, στις 6:00μ.μ., θα αναχωρήσει λεωφορείο από Δημητριάδος-Τοπάλη για το Συνεδριακό Θεσσαλίας.

 

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα on-line παρακολούθησης των συνεδριάσεων της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, μέσω της ιστοσελίδας www.imdradio.gr (του ραδιοφωνικού σταθμού «Ορθόδοξη Μαρτυρία», 104 FM στο Internet).

 

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Αστικής μη Κερδοσκοπικής μη Κυβερνητικής Εταιρείας ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ. Πληροφορίες:

τηλ. 24210 93572-73, fax 2421077115.

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Τ. Θ. 1308, Τ. Κ. 38001 Βόλος,

www.acadimia.gr, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . 
Εμφανίσεις: 45889
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!