Επιστολή Κονίτσης στον Υφυπουργό Εθν. Αμύνης

ImageΑγαπητέ μοι κύριε Υφυπουργέ, Τον τελευταίον καιρόν, καθ’ άπασαν την Επαρχίαν

Κονίτσης, κυκλοφορεί μία φήμη, η οποία, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται απίθανος, δεν αποκλείεται, όμως, να έχεται αληθείας.

 

Η φήμη, λοιπόν, λέγει ότι εις το Υπουργείον Εθνικής Αμύνης υπάρχει σκέψις να «κλείση» το επί της μεθορίου Στρατιωτικόν Φυλάκιον Λυκομόρου.

 

Προσωπικώς δεν θέλω να το πιστεύσω. Αν, όμως, παρά ταύτα, δεν πρόκηται περί φήμης, αλλά περί ειλημμένης ήδη αποφάσεως, σας τονίζω ότι η τοιαύτη απόφασις είναι αυτόχρημα εγκληματική.

 

Διότι το Φυλάκιον Λυκομόρου αφ’ ενός μεν είναι ασπίς προστασίας της Κονίτσης εκ των Αλβανών λαθρομεταναστών, αφ’ ετέρου δε ανάχωμα δια τα ναρκωτικά, τα οποία, πιστεύω ότι γνωρίζετε, κατά τόννους εισάγονται εις την Ελλάδα, και άλλοθεν βεβαίως, αλλά, κυρίως, από την περιοχήν του Λυκομόρου, εξ Αλβανίας.

 

Γνωρίζων την αγάπην και το ενδιαφέρον σας δια την ακριτικήν Κόνιτσαν, υποβάλλω θερμοτάτην έκκλησιν όπως μη πραγματοποιηθή το «κλείσιμον» του Λυκομόρου.

 

Εάν, όμως, παρά ταύτα, η Κυβέρνησις προχωρήση εις το εγκληματικόν αυτό σχέδιον, δηλώνω απεριφράστως, ότι εφεξής θα διακόψω πάσαν επαφήν με κυβερνητικά στελέχη, τα οποία θα επισκεφθούν, τυχόν, την ακριτικήν μου Επαρχίαν.

 

Ο εμπαιγμός και η περιφρόνησις των ακριτών μας πρέπει, επί τέλους, να σταματήση. «Ως εδώ και μη παρέκει». 

Αναμένων, λίαν συντόμως, την απάντησίν σας

 

Διατελώ

 

Ευχέτης εν Χριστώ

 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

 

Ο  Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης

 

Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ 
Εμφανίσεις: 29521
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!