Ευχές Καραμανλή στο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

ImageΤις ευχές του στο νέο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο έστειλε από

τη Ρουμανία ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, όπου συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Μακαριώτατο.

 

Ο κ. Καραμανλής ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο κάθε επιτυχία στην υψηλή αποστολή του.

 

"Είμαι βέβαιος ότι η πίστη του και η αφοσίωσή του στην Εκκλησία και η αγάπη του στο χριστεπώνυμο πλήρωμά της, η αξιοσύνη και η εμπειρία του θα αποτελέσουν πιστό οδηγό στην ιστορική αποστολή που αναλαμβάνει", τόνισε ο κ. Καραμανλής.

 

Επίσης ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε Ελληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία, ο Κ.Καραμανλής ανέφερε ότι "σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την Ορθοδοξία και για την Εκκλησία της Ελλάδος, καθώς η Σύνοδος της Ιεραρχίας εξέλεξε το νέο προκαθήμενό της".

 

Τέλος ο Πρωθυπουργός συναντθηκε και με τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ (Φώτο), όπου σύζητησαν και για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου, αλλά και για θέματα που απασχολούν την Εκκλησία.

Επιστολή Πρωθυπουργού στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

 

Μακαριώτατε,

 

Με μεγάλη χαρά πληροφορήθηκα την επάξια ανάδειξή Σας στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Από την θέση αυτή είμαι βέβαιος ότι θα οδηγήσετε την Εκκλησία στην ιστορική της αποστολή, ως κιβωτού των θρησκευτικών παραδόσεων του Έθνους. Εκφράζοντας, εκ βάθους καρδίας, τα θερμότερά μου συγχαρητήρια για την εκλογή Σας, Σας διαβεβαιώ ότι θα με εύρετε στο πλευρό Σας, ως ειλικρινή αρωγό στην εκπλήρωση της υψηλής Σας αποστολής.

 

Μετά βαθυτάτου σεβασμού

 

Κώστας Καραμανλής

 

(Νεότερη ανανέωση 08/02/2008) 
Εμφανίσεις: 42907
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!