Αντιδρά η Σερβική Εκκλησία με την ανεξαρτησία

ImageΗ Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξέδωσε, σήμερα

ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι η αφαίρεση του Κοσόβου από την Σερβία συνιστά συνιστά παραβίαση, χαρακτηριστική περιόδων κατοχής και τυραννίας.

 

Επίσης η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Σερβίας καλεί τα Ηνωμένα Έθνη και το Συμβούλιο Ασφαλείας να υπερασπιστεί άμεσα και να προστατεύσει τα καταπατημένα ανθρώπινα, θρησκευτικά και κρατικά δικαιώματα της Σερβίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

 

Ακόμη σε έκτακτη ανακοίνωσή της, σήμερα, στο Βελιγράδι, η Ιερά Σύνοδος τόνισε ότι το Κόσσοβο είναι αναπόσπαστο τμήμα της Σερβίας, βάσει του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, του Ψηφίσματος 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του οργανισμού και όλων των διεθνών συνθηκών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το απαραβίαστο των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων και τα δικαιώματα των εθνών.

 

Τέλος η ανακοίνωση αναφέρει "Κάθε άλλη απόφαση θα πέσει πάνω στη δικαιοσύνη του Θεού και του ανθρώπου και συνιστά παραβίαση με μακροπρόθεσμες συνέπειες, τόσο για τα Βαλκάνια όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη", τόνισε ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος, ο οποίος χθες βρέθηκε στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών με αφορμή την ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.
Εμφανίσεις: 25586
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!