Διάφορα μηνύματα για τον νεό Αρχιεπίσκοπο

ImageΜε αφορμή την εκλογή του Νέου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος στάλθηκαν τα κάτωθι μηνύματα

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ

 

O Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής της Β΄ Αθηνών, κ. Λευτέρης Ζαγορίτης, απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα προς τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο:

 

«Θερμά συγχαρητήρια για την πανηγυρική εκλογή σας στο αξίωμα του προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας. Είμαι βέβαιος ότι με τη βοήθεια του Πανάγαθου Θεού θα ανταποκριθείτε επάξια στις προσδοκίες της Εκκλησίας.Εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη, μακροημέρευση και επιτυχία στο έργο σας επ΄ αγαθώ του ποιμνίου».

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στο νέο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

 

"Δεχθείτε τα θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την εκλογή σας από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.Εύχομαι υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σας και την υψηλή αποστολή που αναλαμβάνετε προς όφελος της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας.

 

Με την παρουσία σας στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο και την Προεδρία της Ιεράς Συνόδου, η Εκκλησία μας μπορεί να πορευθεί στη σύγχρονη εποχή με τόλμη και παρρησία", αναφέρει στο τηλεγράφημά του ο κ.Παπανδρέου.

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ

 

«Η Ιεραρχία ανέδειξε μέσα από μία ανόθευτη και αδιάβλητη διαδικασία τον νέο Επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας.Ο Νέος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος διέτρεξε τον εκκλησιαστικό του βίο με φως και Χριστιανική Αγάπη, ακολουθώντας τις Αποστολικές επιταγές της Ορθόδοξης Πίστης.

 

Οι Έλληνες, οι απανταχού Ορθόδοξοι, προσβλέπουν με ελπίδα στον νέο Αρχιεπίσκοπο, για μια νέα σχέση Εκκλησίας-Κοινωνίας, αλλά και για την περαιτέρω ενδυνάμωση του ρόλου και της συμμετοχής της Εκκλησίας στην πνευματική και ηθική αναγέννηση της Πατρίδας μας.

 

Εύχομαι ολόψυχα, υγεία, δύναμη και μακροημέρευση στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.»

 

ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ

 

Με αφορμή την ανάδειξη του μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμου στη θέση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Θέλω να συγχαρώ τον μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμο για την εκλογή του στη θέση του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας.

 

Είναι ένας φωτισμένος ιεράρχης με μεγάλη εκκλησιαστική εμπειρία, μια προσωπικότητα με σπουδαία μόρφωση και ανοιχτό μυαλό.Είμαι βέβαιος ότι θα είναι συνεχιστής του έργου του μακαριστού Χριστόδουλου.

 

Πιστεύω ότι θα συνεχίσει το δρόμο που χάραξε εκείνος, έναν δρόμο που οδηγεί την Εκκλησία στην καρδιά της κοινωνίας, εμπνέοντας τη νεολαία μας, με πίστη στις πατροπαράδοτες αξίες και θεμελιώδεις αρχές του Ελληνισμού.

 

Η Ορθοδοξία και η Ελλάδα χρειάζονται τη δυνατή του φωνή. Άξιος».

 

Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη:

«Σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή σας ως Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην υψηλή πνευματική σας αποστολή και γενικότερα στο έργο που αναλαμβάνετε και σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαι ειλικρινής αρωγός σε κάθε σας προσπάθεια».

 

Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης.

"Σας συγχαίρω θερμότατα για την ανάδειξή Σας από την Ιερά Σύνοδο ως Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο Σας. Προσβλέποντας σε αγαστή συνεργασία, διατελώ μετά της πλέον διακεκριμένης υπολήψεως".
Εμφανίσεις: 48004
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!