Παρουσίαση βιβλίου "Οι Άγιοι του Αγίου Όρους"

ImageΤο 50ο βιβλίο του κατά σειρά παρουσίασε στην κατάμεστη αίθουσα της Εταιρίας Μακεδονικών

Σπουδών στην Θεσσαλονίκη ο Μοναχός Μωϋσής Αγιορείτης.

 

Το βιβλίο του π. Μωϋσή έχει τίτλο «Οι Άγιοι του Αγίου Όρους» , ένα βιβλίο που σκιαγραφεί μέσα γύρω στους 450 Αγίους που έζησαν στο Περιβόλι της Παναγίας, και είναι μια δουλεία 20 χρόνων.

 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση έστειλε και Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, το οποίο ανέγνωσε ο Μητροπολίτης Τυρολόης και Σερεντίου κ. Παντελεήμονας.

 

Στο χαιρετισμό του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος έκτος από ότι συνεχάρει για την μεγάλη αυτήν δουλεία του, τον γέροντα Μωϋσή, πρόσθεσε ότι συνεχίζει και συμπληρώνει την προσπάθεια του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου.

 

Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο οποίος με την σειρά του μίλησε για τα χαρακτηριστικά της αγιότητας των Αθωνιτών πατέρων, όπως σκιαγραφεί μέσα στο βιβλίο ο γέροντας  Μωϋσής.

 

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ τόνισε για τους Αθωνίτες πατέρες πως «Οι Άγιοι είναι οδοδείκτες προς τον ουρανό στον σύγχρονο υλόφρονα κόσμο» και υπογράμμισε «ότι το βίωμα της Αγιότητας στο Άγιο Όρος θα συνεχίζεται ως την συντέλεια του κόσμου»».

 

Ο γέροντας Μωϋσής από την πλευρά του ευχαρίστησε όλους τους συνομιλητές για τα καλά τους λόγια, και ευχαρίστησε τον Θεό που του έδωσε παράταση ζωής για να «μουτζουρώνει χαρτιά».

 

Τέλος ευχήθηκε «οι άγιοι ιδιαίτερα αυτές τις μέρες, να μας φωτίζουν όλους γιατί η αγιότητα είναι το κύριο ζητούμενο. Γι΄αυτό ζούμε γι΄ αυτό υπάρχουμε».
Εμφανίσεις: 38908
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!