Ρουσόπουλος για το θέμα της εκλογής

ImageΕρωτηθείς σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος για το ποια κατά την

Κυβέρνηση πρέπει να είναι τα κριτήρια για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου τόνισε.

 

ΡΑΒΑΝΟΣ: Σε δύο εικοσιτετράωρα έχουμε την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου. Ποια είναι τα βασικά κριτήρια κατά την κυβέρνηση, που πρέπει να πληροί ο νέος Αρχιεπίσκοπος;

 

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Παραμένουμε σταθεροί στις απόψεις μας, όπως γνωρίζετε. Και όταν αυτές έχουν εκφραστεί δημόσια, δεν τις αλλάζουμε. Ρωτήθηκα την Παρασκευή και είπα ότι η κυβέρνηση ούτε αναμιγνύεται, ούτε επιθυμεί να αναμιχθεί στα εσωτερικά ζητήματα της Εκκλησίας.

 

ΡΑΒΑΝΟΣ: Μια διευκρίνιση: Το ρωτώ γιατί χθες είχαμε και τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ που κατηγορούσε την κυβέρνηση για ανάμιξη στα εσωτερικά της Εκκλησίας, όσον αφορά την «εκλογική κίνηση».

 

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η θέση της κυβέρνησης είναι αυτή που σας είπα. Και δεν είναι μόνο δημόσια θέση, είναι και πραγματικότητα καθημερινή. Τώρα, εάν το ΠΑΣΟΚ ασχολείται ή θέλει να ασχοληθεί, ας έχει το θάρρος να πει ότι θέλει να ασχοληθεί και να προτείνει αυτό, ποιον θα είναι ο επόμενος ιεράρχης που θα ηγηθεί της ιεραρχίας της Συνόδου. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση παραμένει σταθερή σε αυτή την άποψη, ότι στα εσωτερικά ζητήματα της Εκκλησίας εμείς τουλάχιστον αφήνουμε την Εκκλησία να αποφασίσει μόνη της.
Εμφανίσεις: 26202
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!