Μνημόσυνο ο Βιέννης Μιχαήλ για τον μακαριστό

ImageΣτον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Βιέννη, τελέστηκε παρουσία πλήθους μελών της ελληνικής παροικίας

μνημόσυνο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

 

Το μνημόσυνο τέλεσε ο Μητροπολίτης Αυστρίας – Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Μιχαήλ, ο οποίος εκφώνησε και επιμνημόσυνη ομιλία.

 

Ο κ. Μιχαήλ αναφέρθηκε στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο «ως μια προσωπικότητα πολυτάλαντη και χαρισματική», αλλά και « ο τρόπος που αντιμετώπισε την ασθένεια, δηλαδή την Εν Χριστώ καρτερία του, προκάλεσε γενικό θαυμασμό προς το πρόσωπο του».

 

Επίσης ο Μητροπολίτης κ. Μιχαήλ σημείωσε πως ο μακαριστός επειδή ήταν μεγάλος είχε την δύναμη να βλέπει τα λάθη του και να υποχωρεί, (π.χ. με το Οικουμενικό Πατριαρχείο) που τελικώς το σεβόταν και το περιέβαλε με αγάπη, γι΄αυτό και ζήτησε να τελέσει την κηδεία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος».

 

Τέλος ο κ. Μιχαήλ τόνισε πως ο μακαριστός «ήταν αφοσιωμένος στην λατρευτική και λειτουργική ζωή της εκκλησίας, αλλά και προσηλωμένος στις παραδόσεις της Εκκλησίας και του Γένους».
Εμφανίσεις: 69637
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!