Kέντρο μεταμοσχεύσεων στην μνήμη του Μακαριστού

ImageΤην δημιουργία Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων στη μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου

Χριστόδουλου προαναγγέλει ο διάσημος ηπατολόγος χειρουργός Ανδρέας Τζάκης σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον ALPHA.

Ο διακεκριμένος γιατρός μίλησε με συγκίνηση και θαυμασμό για την γενναιότητα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου στην άνιση μάχη με την ασθένεια του. Αυτό πάντως που θυμάται πάντα –όπως είπε- είναι το χαμόγελο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου ακόμη και στις δύσκολες στιγμές.

Ο δρ. Τζάκης δεν έκρυψε μιλώντας στην ρεπόρτερ του ALPHA Ιωάννα Σουλάκη, ότι πίστευε, πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά.

«Οπωσδήποτε. Ότι μπορούσε σήμερα ο Μακαριώτατος να ήταν στο θρόνο του και εγώ να τον επισκέπτομαι για να του ρυθμίζω τα φάρμακά του» ήταν η απάντησή του σε σχετική ερώτηση.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας άνοιξε την καρδιά του και μίλησε με συγκίνηση για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο, για το μεγαλείο της ψυχής του, για τον ασθενή που δεν λύγισε ούτε στιγμή, όταν όλα έδειχναν γύρω του να καταρρέουν.

«Και την τελευταία φορά που τον είδα στις γιορτές και πάλι με ρώτησε πάρα πολύ ψύχραιμα, "τι μέλλει γενέσθαι" και δέχτηκε όσα του είπα πάρα πολύ σεμνά. Είχε αυτή την ψυχική ηρεμία, δεν φαινόταν να έχει αγωνία για το τι πρόκειται να γίνει» είπε.

Ο επιστήμονας που από γιατρός έγινε φίλος, συνοδοιπόρος στην ελπίδα και το στήριγμα στην απογοήτευση, μίλησε για όσα έκαναν το μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο μία σπάνια χαρισματική προσωπικότητα.

«Είχε πολύ καλή επαφή με την ανθρωπότητα, με τους ανθρώπους. Ειλικρίνεια, ευθύτητα.

Με την Αμερικανίδα γραμματέα μου μάλιστα μίλησε 3 λεπτά και της είπε και ανέκδοτο. Η κόρη μου και η γυναίκα μου τον αγάπησαν πολύ».

Στη μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου και στην ανάμνηση του γενναίου αγώνα που έδωσε για τη ζωή του, το υπουργείο Υγείας σκοπεύει να δημιουργήσει Εθνικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων, που θα φέρει το όνομά του.

Έχει ζητήσει μάλιστα και τη συμβολή του διεθνούς φήμης χειρουργού Ανδρέα Τζάκη.

πηγή:ALPHA 
Εμφανίσεις: 42565
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!