Πρωθυπουργός για την κοίμηση του Αρχιεπίσκοπου

ImageΟ Πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την κοίμηση του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου.

 

«Διερμηνεύοντας, είμαι βέβαιος, τα αισθήματα των Ελληνίδων και των Ελλήνων, εκφράζω τη θλίψη μου για την κοίμηση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Του φωτισμένου Ιεράρχη που με το ποιμαντορικό του έργο έφερε την Εκκλησία πιο κοντά στην κοινωνία και στα σύγχρονα προβλήματα, πιο κοντά στους νέους ανθρώπους και στις αγωνίες τους.

 

Του θρησκευτικού ηγέτη που ενίσχυσε το ρόλο της Ορθοδοξίας στον κόσμο.

 

Η ευθύτητα των λόγων του, η απλότητα, η αγωνιστικότητα, η αγάπη του για την Ελλάδα συνιστούν πολύτιμες διδαχές για το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας. Η γενναιότητα και η καρτερία που επέδειξε τις δύσκολες ώρες της προσωπικής του μάχης αγγίζουν τις καρδιές όλων μας».

 

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι προσήλθε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Νατάσσα.

Το πρωθυπουργικό ζεύγος απηύθυνε στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο τον ύστατο χαιρετισμό και αποχώρησε.

 

Εμφανίσεις: 28159
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!